Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en salsa’s

We love bowls! Ze zien er niet alleen vrolijk uit, maar zijn ook nog eens vullend en snel klaar. Deze keer een burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en drie (!) verschillende salsa’s.

Drie verschillende salsa’s in één burrito bowl? Ja dat leest je goed. Dat klinkt als veel werk, maar dat valt reuze mee. De basis van de salsa’s is namelijk hetzelfde. Dat betekent drie keer zoveel smaak, voor weinig werk.

Burrito bowl kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je deze burrito bowl met kip

Marineer de kipfilet met de specerijen en olie. Laat minimaal 30 minuten marineren (maar een nacht is altijd goed).

Begin dan met de basis van de burrito bowl: de limoen-korianderrijst. Verhit hiervoor olijfolie op medium-hoog vuur in een grote pan. Voeg de rijst toe aan de pan. Roer de rijst goed, zodat de korrels volledig zijn gecoat met olie. Laat kort bakken, tot de rijst lichtbruin kleurt.

Voeg knoflook toe aan de rijst en bak mee voor één minuut. Doe water, zout en limoenrasp bij de rijst en kook gaar.

Schik de gare rijst in een grote kom, en voeg limoensap en koriander toe. Meng dit goed, maar zorg dat de rijstkorrels niet breken.

Terwijl de rijst kookt, gaan we aan de slag met de salsa’s. Verdeel ui, jalapeño en koriander over drie kommen. Voeg aan één kom de maïskorrels toe, tomaat aan de ander en avocado én tomaat aan de laatste. Meng de maïs en tomaten-salsa (pico de gallo) met een lepel. Stamp de avocado fijn om guacamole te maken. Maak daarna de salsa’s af met een kneep limoensap en een snuf zout. Zet de salsa’s opzij en ga verder met de rest van de burrito bowl.

Verhit een koekenpan met olijfolie. Voeg de gemarineerde kipfilet toe aan loeihete pan en bak gaar in 10 minuten.

Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie. Voeg hier paprika’s met ui aan toe. Kruid met wat peper, zout en komijnpoeder en bak kort gaar. Ongeveer zo’n 5 minuten, zodat paprika een lekkere crunch behoudt. Dat maakt de burrito bowl extra lekker.

Verdeel de limoen-korianderrijst over kommen. Schep daarna de toppings op de rijst. Maak de burrito bowl af met een dot zure room, extra koriander en een schijfje limoen.

Burrito Bowl kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer goed vullende bowls:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.