Redactie
Redactie Dessertrecepten 4 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

Yum: Rocky Road chocoladetaart

Op Culy.nl hadden we al een fijn recept staan voor Rocky Road repen, en een recept voor een goede chocoladetaart. “Waarom die twee niet combineren?” dacht Culy-lezer Steffie. Dat deed ze, en met succes!

“Een vriendinnetje was jarig en ik was op zoek naar een recept voor een geschikte verjaardagstaart. Een overdosis chocolade leek ons een goede keuze. Al snel wist ik wat ik wilde: Rocky Road! Marshmallows, biscuits en chocolade. Klinkt goed toch? Alleen jammer genoeg waren de recepten die ik voor Rocky Road vond alleen voor repen o.i.d. en géén taarten. Balen! Hier dus het recept voor een chocoladetaart met Rocky Road topping, ontstaan uit twee (aangepaste) Culy recepten.”

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een grote ronde taartvorm (30 centimeter), bebloem en vet in. Klop met een mixer de eieren en suiker in een grote kom op middelhoge snelheid tot het dik en licht van kleur is. Dit duurt ongeveer zes tot acht minuten.

Voeg de mayonaise (ja, dat lees je goed!) en vanille extract toe, en mix door op medium snelheid tot alles goed gemengd is. Voeg nu ook de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout toe, en mix op lage snelheid. Het mengsel zal er dik en fudgy uit zien.

Voeg het water toe en meng tot een homogene massa is. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer een half uur in de oven. Controleer na 20-25 minuten de garing met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de taart goed.

Laat de cake tien tot vijftien minuten afkoelen in de vorm op een rooster, haal hem eruit en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur op het rek.

Smelt voor de topping de boter, chocolade en stroop  au bain-marie. Laat het mengsel tien minuutjes afkoelen. Meng ondertussen de biscuitjes, marshmallows en M&M’s. Meng met het chocolademengsel en verdeel over de taart. Laat in de koelkast afkoelen tot de chocolade een iets vastere consistentie heeft.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.