Bulgogi (Koreaans gemarineerd rundvlees)

Culy 1 sep 2012 Diner

Dit heerlijke gerecht komt van de geweldige Koreaanse culinaire blog (maar dan gewoon in ‘t Nederlands) Koreaanskoken.com.

Een tip voor lekkere bijgerechten: witte rijst (sushirijst), groente, tofu of pannenkoekjes en natuurlijk Kimchi (het nationale gerecht van Korea: pittige gefermenteerde chinees kool. Koreanen eten dit bij iedere maaltijd; er zijn wel meer dan 100 soorten Kimchi).

Snij de ossenhaas met een vlijmscherp mes flinterdun, tegen de draad van het vlees in. Snijden gaat makkelijker als het vlees (licht) bevroren is, maar het makkelijkst is het om het de slager met de snijmachine te laten doen.

Meng alle andere ingrediënten met een keukenmachine en maak hier een egale marinade van.

Leg het vlees in de marinade, voeg 1 el. sesam olie toe en meng alles met de hand. Laat het vlees 3 uur of langer marineren (een avond van te voren marineren kan ook).

Grill of bak of barbecue het vlees of gebruik om Bulgogi Jungol te maken.

*Tip: gebruik dit vlees ook als onderdeel van een Koreaanse barbecue met o.a. sla wraps, knoflook en chilipepers.

3812949333_d555ef3693_z

Bron: Flickr

 Voor 4 personen:

  • 800 gram ossenhaas
  • ½ cup sojasaus
  • 1 theelepel zwarte peper
  • ¼ cup suiker
  • 12 tenen knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 1 kleine Aziatische peer (of gewone peer)
  • 120 ml water
  • 1 eetlepel honing
Reageer op artikel:
Bulgogi (Koreaans gemarineerd rundvlees)
Sluiten