Redactie
Redactie Diner 24 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Briwat met kip: heerlijke Marokkaanse bladerdeeghapjes

Een nieuw heerlijk kookboek is Melk en Dadels, met daarin 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders. In dit boek delen moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders hun culinaire erfgoed.

Wij mogen een lekker recept delen uit dit boek: briwat met kip, heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met geurige kip, rozijnen en amandelen. Ook ideaal om in te vriezen!

Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de kip en de uien goudbruin.

Snijd de groene kruiden fijn. Doe samen met de specerijen bij de kip en bak kort mee. Voeg zout naar smaak en 100 ml water toe en laat zachtjes gaar koken.

Leg de plakjes bladerdeeg op het werkblad en laat onder een doek ontdooien.

Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de amandelen goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg de rozijnen toe aan het kookvocht van de kip. Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Pluk het kippenvlees in kleine stukjes van de botten en gooi de botten vervolgens weg. Doe het kippenvlees terug in de pan met saus en rozijnen. Laat de saus afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los in een kommetje.

Schep wat van het kipmengsel in het midden van een plakje bladerdeeg en vouw de puntjes naar elkaar toe. Bestrijk de bladerdeegdriehoekjes met ei en garneer met amandelen.

Leg de briwat op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de briwat in het midden van de hete oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.

Melk en Dadels is voor €24,95 verkrijgbaar in de (digitale) boekwinkel.

Melk en Dadels

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.