Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 16 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: eetbare (!) boterkaarsen voor bij het kerstdiner

Bij een kerstdiner horen kaarsen. Maar wat als we je vertellen dat je ook eetbare kaarsen op tafel kan zetten, die nog eens lekker zijn ook? Met deze eetbare boterkaarsen met groene kruiden en knoflook kan het echt. En dat zorgt voor wel een héél bijzonder kerstdiner.

Door boter voor een lange tijd op het vuur te zetten krijg je geklaarde boter. Geklaarde boter kan goed tegen de hitte van de vlam en gaat niet spetteren. Terwijl de boter op het vuur staat voegen we ook kruiden en knoflook toe. Zo trekken de smaken in de boter en krijg je een heerlijke vloeibare kruidenboter.

Boterkaars
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de gekruide boterkaarsen

Smelt de boter samen met de knoflook en de kruiden in een steelpan op laag vuur. Laat dit zo’n 15 minuten pruttelen. Houd de boter in de gaten en zorg dat deze niet bruin wordt.

Vis de knoflook en kruiden uit de boter. De melkbestanddelen (het witte schuim) drijven naar boven. Schep deze met een lepel voorzichtig uit de gesmolten boter.

Bevestig de lonten aan iets dat kan rusten op de glazen, een eetstokje bijvoorbeeld. Dip de lonten in de gesmolten boter en laat kort afkoelen, zodat de lont rechtop blijft hangen. Plaats de lonten in de glazen en zorg dat de lont de onderkant van het glas bereikt. Giet voorzichtig de boter in de glazen.

Zorg dat je lont recht in het midden van het glas hangt, zodat de boter gelijkmatig zal smelten. Laat de boterkaarsen compleet afkoelen.

Doop de glazen in heet water zodat de buitenste laag van de boterkaars smelt. Hierdoor glijden de boterkaarsen gemakkelijk uit het glas. Wees voorzichtig, zodat de boterkaars niet nat wordt.

Knip het overgebleven stuk lont van de boterkaarsen af tot je een lont van ongeveer 2 centimeter hebt, zodat de vlam straks niet te hoog wordt.

Steek de boterkaarsen aan en dip brood in de langzaam druppelende gesmolten boter. Ook lekker om de boterkaarsen te laten smelten over een stuk gebraden vlees.

Boterkaars
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer boter

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.