Citrussalade met rosbief à la minute en aardappeltjes

Culy 10 jun 2015 Diner

Weer een lekker recept, perfect voor de doordeweekse avond: citrussalade met rosbief à la minute en aardappeltjes.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in vieren. Meng vervolgens in een ovenschaal de aardappelen met een eetlepel olijfolie, de tijm en een geperst teentje knoflook. Plaats de ovenschaal gedurende 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Was ondertussen de radijsjes. Verwijder de uiteinden en snijd de radijsjes in dunne plakken. Schil de grapefruits en snijd het vruchtvlees in gelijke stukjes (kijk hier hoe je dit heel gemakkelijk doet).

Meng in een grote kom de radijsjes met de grapefruit, walnoten en een dressing van twee eetlepels olijfolie, de honing en de mosterd. Verbrokkel de feta erover en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rosbief à la minute in twee à drie minuten rondom bruin.
Verdeel de rosbief à la minute, slamelange, citrussalade en de aardappelen over de borden. Eet smakelijk!

KMA3 citrussaladeKMA2 citrussalade

Voor 4 personen:

  • 2 grapefruits
  • 2 handjes walnoten
  • 250 gram rosbief à la minute
  • 1 bosje radijsjes
  • 150 gram slamelange
  • 700 gram aardappelen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 teentje knoflook
Reageer op artikel:
Citrussalade met rosbief à la minute en aardappeltjes
Sluiten