Simpele boerenappelcake

De ultieme traktatie na een lange dag werken of een koude middag in het bos? Deze boerenappelcake van Caroline!

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een brownievorm van 18 x 28 centimter in met boter en beleg beide zijden met bakpapier. Klop in een keukenmachine of met een mixer de boter met 200 gram suiker en een snufje zout zacht en romig. Klop één voor één de eieren erdoor.

Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix op lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor en doe het beslag in de beklede bakvorm. Strijk glad.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 gram suiker en de kaneel. Strooi de appelblokjes over het beslag.

Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuutjes goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Bestuif met wat poedersuiker en snijd de cake in 8-10 stukjes. Eet smakelijk!

  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 225 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eetlepels melk
  • 2 à 3 appels
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • Poedersuiker
Reageer op artikel:
Simpele boerenappelcake
Sluiten