Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: bloemkoolsoep met vadouvan, pinda’s en limoen

Bloemkoolsoep wordt vaak romiger gemaakt met een flinke scheut room. Hartstikke lekker natuurlijk, maar ook best zwaar op de maag. Maar wist je dat je soep ook heel goed romig kunt maken met amandelmelk? Een stuk lichter en frisser, maar nog net zo troostrijk. We geven deze bloemkoolsoep daarnaast een leuke twist met vadouvan, pinda’s, limoen en een hele lading verse groene kruiden.

Niet bekend met vadouvan? Dit specerijenmengsel heeft invloeden uit zowel de Franse als de Indiase keuken. Érg lekker door de mayonaise of boter (probeer maar eens met een goed stuk brood), maar ook in deze romige bloemkoolsoep geeft ‘ie een verrassende kick.

Deze bloemkoolsoep is trouwens helemaal vegan. En we hebben natuurlijk nog veel meer soeprecepten voor je.

Vegan bloemkoolsoep met vadouvan
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bloemkoolsoep met vadouvan, pinda’s en limoen

Verhit drie eetlepels olijfolie in een ruime soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe, zet het vuur laag en laat ze 15 minuten zachtjes bakken maar niet verkleuren.

Doe de bloemkoolroosjes erbij, gevolgd door de bouillon. Breng aan de kook en laat de bloemkool zo in 15 minuten koken, tot je er met een mesje doorheen glijdt.

Giet de helft van de amandelmelk erbij en pureer de soep glad. Voeg dan de rest van de amandelmelk toe en herhaal dit. Proef en breng de soep op smaak met wat zout. De bloemkoolsoep is nu klaar.

Verhit de rest van de olijfolie ondertussen in een klein pannetje, samen met de vadouvan. Haal na een minuut of 3 van het vuur.

Schep de bloemkoolsoep in kommen en druppel de vadouvan-olie eroverheen. Knijp er wat limoensap over uit. Garneer met de pinda’s, de bosui en flink veel groene kruiden.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.