Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gekarameliseerde uientaartjes (uien tarte tatin hack!)

Deze bladerdeegtaartjes met uien zijn de ultieme hack voor iedereen die houdt van een uien tarte tatin. Want het is een supermakkelijk recept die ook nog eens belachelijk lekker smaakt. Dit is een nieuwe favoriet voor tijdens een avondje snacken op de bank!

De omgekeerde bladerdeegtaartjes die een grote hype waren TikTok, zijn we nog niet vergeten. We maakten eerder al een versie met appels, maar ook met uien kun je een heerlijk hapje maken.

Heb je nog bladerdeeg over? Maak dan onze zoete versie met appel of kies uit een van deze 7 makkelijke bladerdeeghapjes.

5 tips voor bakken met bladerdeeg

bladerdeegtaartjes met uien / uien tarte tatin hack
Bron Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de bladerdeegtaartjes met uien (uien tarte tatin)

  1. Ontdooi als eerst 5 vellen bladerdeeg op kamertemperatuur.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Gebruik een scherp mes om de bladerdeegvellen te halveren en zo in 10 rechthoeken te snijden. Gebruik je een vers vel bladerdeeg voor de bladerdeegtaartjes? Zorg dan dat je bladerdeegvellen van ongeveer 3 bij 5 centimeter hebt.
  4. Klop een ei los met een eetlepel melk in een kleine mengkom. Zet opzij.
  5. Tijd om de taartjes te maken. Bestrijk het bakpapier als eerst met een eetlepel honing. Druppel daarover wat balsamicoazijn en sprenkel de tijm eroverheen. Bedek vervolgens de honing met 2 helften van de sjalot, gevolgd door een plak bladerdeeg. Herhaal deze stap voor alle 10 van de bladerdeegtaartjes.
  6. Druk vervolgens met een vork de randen van het bladerdeeg naar beneden, zodat de taartjes goed gesloten zijn. Bestrijk ze als laatst met het losgeklopte eimengsel en plaats ze 18-20 minuten in de oven.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen tot de uien tarte tatins aan te raken zijn. Draai ze om en leg ze eventueel nog 1-2 minuten onder de grill, zodat ze een extra krokant laagje krijgen.
  8. Voeg als laatst de geitenkaas toe aan de bladerdeegtaartjes.
bladerdeegtaartjes met uien / uien tarte tatin hack
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer over bladerdeeg

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.