Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 13 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Trend: deze makkelijke omgekeerde bladerdeegtaartjes zijn opeens overal

We houden ervan: culinaire trends die ons leven zowel makkelijker als lekkerder maken. En da’s precies wat deze nieuwste trend doet, eentje die heel social media over lijkt te nemen. Deze bladerdeegtaartjes kan werkelijk iedereen maken: je moet namelijk flink je best doen wil het mislukken.

Snel aan de slag dus.

Trend: deze supermakkelijke bladerdeegtaartjes zijn opeens overal

De taartjes zijn het best te omschrijven als tarte tatin voor dummies: want waar een tarte tatin op oneindig veel manieren kan mislukken – zoals deze tarte tatin met peer – zijn deze bladerdeegtaartjes een eitje om te maken. We kunnen ons zo voorstellen dat je de taartjes net zo graag wilt maken als een van deze goddelijke tarte tatins.

Mini Tarte Tatin / Snelle appelgebakjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zoet en hartig

De taartjes vereisen weinig kennis of precisie en kunnen zowel met hartige als met zoete ingrediënten gemaakt worden, net zoals die originele tarte tatin dus. Ook handig: voor elk taartje gebruik je 1 vel bladerdeeg, prima keuze bij acute drang naar ‘n eenpersoonstoetje dus.

Bladerdeeg

De basis van het idee: begin met wat honing (of een vergelijkbare zoetstof), leg er je ingrediënten naar keuze op, dek de boel af met een velletje bladerdeeg en bestrijk het met wat losgeklopt ei. En dat is naast simpel, snel en goedkoop ook op een andere manier handig: in tegenstelling tot de originele tarte tatin waarbij gevaar voor zompig bladerdeeg op de loer ligt, heeft het bladerdeeg op deze manier alle ruimte om crispy te worden.

Mini Tarte Tatin / Snelle appelgebakjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Makkelijke bladerdeegtaartjes met appel

Culy’s Ogechi heeft de trend al lang en breed uitgespeeld met haar versie van bladerdeegtaartjes met appel. De makkelijke bladerdeegtaartjes waren niet anders dan een succes te noemen en zeker voor herhaling vatbaar.

Wij verheugen ons alvast op hartige versies zoals met ham, kaas en dungesneden asperges of zoet-zoute combi’s zoals geitenkaas, tijm en peer. Let er wel op dat je de kaas als laatste van de ingrediënten plaatst.

Meer makkelijke taarten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.