Redactie
Redactie Gadgets 29 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Arabische filodeeghoekjes uit Chickslovefood: het 5 or less-kookboek

Een van onze favoriete Nederlandse foodblogs is die van Chickslovefood; Nina en Elise schrijven de leukste blogposts en maken heerlijke recepten. En van hun populairste rubriek, 5 or less, is nu een spin-off gemaakt in de vorm van een kookboek. Hoe cool!

In de rubriek én het boek draait het om snel, simpel en superlekker koken met maar 5 ingrediënten (en soms zelfs minder!). Chickslovefood / Het 5 or less-kookboek ligt vanaf 27 augustus voor € 18,95 in de (digitale) boekwinkel.

Recept

Culy heeft een exclusieve voorpublicatie van dit boek en plaatst daarom deze week 3 recepten uit het boek als voorproefje. Vandaag: filodeegdriehoekjes, een lekkere borrelhap.

Elise: ‘O, I love filodeeg. Als dit een ingrediënt is van welke hap dan ook, is het al snel goed bij mij. Als je het deeg vult met munt, feta en pistache weet je echt niet wat je proeft. Hemels!’

Pel de pistachenootjes en brokkel de feta in kleine stukjes. Doe de kaas, nootjes, munt en peterselie samen met een flinke snuf peper en een scheut olijfolie (liefst extra vierge) in een keukenmachine en mix tot een grove substantie.

Snijd de vellen filodeeg in repen van 8 centimeter breed.

Schep in het hoekje van iedere reep een eetlepel van het fetamengsel en vouw op tot een driehoekje. Druk de randjes goed dicht, eventueel met behulp van wat water. Herhaal dit tot alle vulling op is.

Verwarm een laagje olie in een koekenpan en laat goed warm worden. Bak nu de driehoekjes goudbruin, ze hebben nog geen minuut per kant nodig.

driehoekjes van filodeeg
Chickslovefood

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.