Appel cobbler van ZTRDG

Culy 11 aug 2016 Recepten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer een typisch Amerikaans dessert: de appel cobbler.

“Lekker met een schepje crème fraîche of appel/kaneel roommousse.”

Het recept

Verwarm je oven voor op 200°C. Schil de appels, verwijder de kern en snijd in grove stukken. Meng in een grote schaal de appels met de 150 gram suiker, drie eetlepels bloem, citroensap, kaneel, nootmuskaat en 1/8 theelepel zout. Laat het mengsel 15 minuten rusten en roer het een paar keer door.

Mix in een andere schaal de resterende bloem, suiker, zout en bakpoeder. Snijd de koude boter in grove stukken en meng deze met een vork door het mengsel. Wrijf de inhoud door je handen totdat er een zanderig mengsel ontstaat. Voeg de karnemelk toe.

Verdeel de appels in een ovenschaal en bestrijk met de zachte boter. Bedek met het cobblerdeeg en bak het geheel 25 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de bovenkant goudbruin is en de appels bubbelen.

Appel cobbler

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Voor 4 personen:

  • 1 kilo Elstar appels
  • 150 + 80 gram kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
  • 3 eetlepels + 130 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaatpoeder
  • ⅛ + ½ theelepel zout
  • 50 gram koude grasboter
  • 2 eetlepels zachte grasboter
  • ½ eetlepel bakpoeder
  • 100 ml karnemelk
Reageer op artikel:
Appel cobbler van ZTRDG
Sluiten