Culy
Culy Dessertrecepten 3 februari 2012

Annemerel’s strawberry vanilla cupcakes

Annemerel is niet alleen een toffe blogger om te volgen, ze is ook een begenadigd cupcakebakker! Gelukkig wilde ze haar recept voor Strawberry Vanilla cupcakes met alle culy’s delen.

Het recept is gebaseerd op het basisrecept van Cupcakerecepten.nl.

Verwarm je oven alvast voor op 170 graden. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix tot een romige massa. Voeg daarna eerst geleidelijk de suiker, daarna het bakmeel en tenslotte de eieren toe, blijf goed mixen. Tot slot voeg je de rode aardbeien vloeistof toe.

Verdeel cakevormpjes over het bakblik (hierdoor krijgen ze een mooiere vorm). Zet de cakejes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Als de cakejes gaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze in een uurtje goed afkoelen (anders smelt de boter van je cakeje af).

Maak nu de topping. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is en mix tot een romige massa. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe (in een keer kan ook, je keuken ziet er na dit grapje wel uit als een winterwonderland, ik spreek uit ervaring) en mix goed door elkaar. Voeg het vanille extract toe.

Zet een spuitzak in een hoge vaas en duw de uiteinden om het glas heen. Snap je het nog? Doe het botermengsel in de zak en spuit netjes toefjes op de cakejes. Versier eventueel met sprinkles.

Et voilà! Niet in de koelkast bewaren, daardoor drogen ze uit! Gewoon op kamertemperatuur. Of nog beter, gelijk op eten!

cupcakes3cupcakes4cupcakes01

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Annemerel’s strawberry vanilla cupcakes
Sluiten