Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: aligot met gehaktballetjes voor kerst

Spiekend bij jonge kinderen in onze omgeving vroegen we ons af: wat vinden die kleine telgen nou eigenlijk écht lekker? We kwamen uit bij gehaktballen en aardappelpuree: toegankelijke smaken die we hebben vertaald naar een elegant hoofdgerecht voor kids. L’aligot met ballen it is!

L’aligot? Yes: da’s die smeuïge Franse aardappelpuree met veel kaas. Dat laatste mag je letterlijk nemen, en juist daarom denken wij dat ‘ie het goed zal doen bij het jongere publiek.

Aligot met gehaktballetjes als hoofdgerecht voor kinderen (uit ons kerstmenu voor kinderen)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aligot met gehaktballetjes voor kids

  1. Kook de aardappelen. Giet af, hou de aardappelen in de warme pan en prak de boter en de crème fraîche erdoor.
  2. Roer de stukjes kaas er met een houten lepel één voor één door. Proef en breng de aligot op smaak met zout en peper. Op een laag vuurtje kun je de aligot warm houden. Roer af en toe om te vermijden dat ‘ie aanbakt.
  3. Kneed het gehakt los en meng met de ui en knoflook. Breng op smaak met zout en wat zwarte peper. Draai er hapklare gehaktballetjes van en leg ze opzij. Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes rondom rond tot ze mooi bruin zijn. Snijd één van de balletjes doormidden om te testen of ze binnenin gaar zijn. Zo niet, bak dan geduldig en op laag vuur verder.
  4. Leg voor de laatste minuten ook de takjes rozemarijn erbij in de pan, tot ze een klein beetje knapperig zijn.
  5. Klaar om te eten? Schep de aligot in borden en gebruik de achterkant van een eetlepel om deze elegant op het bord uit te strijken. Druppel er een klein beetje olijfolie (extra vierge) op en leg er de gehaktballetjes op. Maak af met het takje rozemarijn, voor een chique presentatie.
L'aligot met gehaktballetjes als hoofdgerecht voor in het kerstmenu voor kinderen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer voor kinderen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.