Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 16 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Aardbeienslof met vanilleroom

De aardbeien liggen weer volop in de winkel en wat zijn ze lekker! Om ze te gebruiken bij het bakken is het natuurlijk het lekkerst als je ze vers gebruikt. Sappig, zoet en vol van smaak, daar hoef je echt weinig meer aan te doen. Komt het even goed uit dat we een recept voor een heerlijke aardbeienslof voor je hebben!

Het liefst leggen we die aardbeien op een sloffenbodem die gevuld is met een heerlijke vanilleroom. Je kunt deze aardbeienslof prima met een ronde bakring van bijvoorbeeld een springvorm maken. Heb je losse bakringen, dan zijn eenpersoons gebakjes hiervoor ook heerlijk. Bak de bodems dan iets korter, totdat deze mooi van kleur zijn.

Dit recept is van Tessa van de blog PaTESSerie. Tessa bakt de sterren van de zoete hemel en deelt op haar blog allerlei bakrecepten, maar geeft ook handige baktips en veel bakinformatie. En ze is dol op recepten met chocolade, dus drie keer raden wat je er vaak tegenkomt. Maar nu eerst: aardbeien!

aardbeienslof
PaTESSerie

De aardbeienslof maken

Maak eerst de banketbakkersoom en laat deze afkoelen. Week de gelatine in koud water.

Eerst gaan we aan de slag met de taartbodem. Mix de boter, suiker, citroenrasp en het zout in een kom tot het goed gemengd is. Voeg het ei toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed het kort tot een deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast (minstens een half uur).

Over naar de frangipane. Roer de amandelspijs los met de rasp van de citroen, de boter en het ei. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ca. 7 mm dik. Snij met de rand van een springvorm van 24 cm een cirkel uit het deeg.

Leg het deeg in de ronde springvorm (zonder bodem) op de bakplaat. Spuit de frangipane op de deegbodem, laat ongeveer een rand van 1,5-2 cm vrij. Bak de taartbodem in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de bodem volledig afkoelen

Nu gaan we de Zwitserse room maken. Roer de banketbakkersroom los met een garde of mixer zodat je geen klontjes krijgt. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Los de gelatine op in een klein beetje warm gemaakte room (of water) en roer dit door de banketbakkersoom.

Spatel de slagroom en de banketbakkersroom luchtig door elkaar en verdeel dit over de taartbodem. Laat even opstijven in de koelkast voordat je gaat decoreren.

Decoreer de aardbeienslof met gehalveerde aardbeien. Strooi er wat grof gehakte schuimpjes over en maak af met wat fondant-decoratie en heel fijn gesneden munt of basilicum.

Meer recepten met aardbeien