Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten Bijgewerkt: 10 jul 2025
Leestijd: 1 minuut

Lekker frisse aardbeienjam met munt

Deze aardbeienjam met munt is lekker fris en niet te zoet. Dat is het handige van zelf (aardbeien)jam maken: jij bepaalt hoe zoet en fris je ’t wil hebben.

Aardbeienjam maken kan op veel verschillende manieren en in sommige recepten wordt pectine of geleisuiker gebruikt. Wij doen dat allemaal niet en gaan voor een hele simpele versie. Gewoon aardbeien, wat suiker en een beetje frisse munt. That’s it. En reken maar dat dit een lekkere jam is!

Culy homemade: zelf een goddelijke aardbeien milkshake maken

Zelf aardbeienjam maken / toast met aardbeienjam
Nancy van Batenburg voor Culy

Aardbeienjam maken

  1. Doe de bevroren aardbeien, de suiker en 120 ml water in een klein sauspannetje en breng zachtjes aan de kook.
  2. Voeg de munt toe en laat de aardbeienjam 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardbeien veranderen in een jam-achtige textuur. Roer af en toe en help de aardbeien eventueel een handje door ze met een houten lepel te pletten.
  3. Schep de jam daarna in een schoon potje en bewaar in de koelkast. Je zelfgemaakte aardbeienjam blijft zo ongeveer een week goed. Lekker op toast met een beetje ricotta, voor een fijne combi tussen zoet en hartig.

Wat is het verschil tussen jam, marmelade en compote?

Aardbeien jam recept
Nancy van Batenburg voor Culy

Meer fantastische recepten met aardbeien:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.