Culy
Culy Inspiratie 5 april 2015

5 x makkelijke soepjes voor een doordeweekse dag

Heb je zin in iets makkelijks? Maak dan eens een soepje. Supersnel te maken, zo op tafel en vaak nog lekker gezond ook. Dus kom je laat thuis en zou je bijna gaan voor afhaal? Be smart en maak één van deze receptjes.

Klik op de afbeeldingen voor de bijhorende recepten

Courgettesoep met basilicum

Deze courgettesoep met basilicum staat zo op tafel en is ideaal als je een avondje alleen eet. Je kan de basilicum ook vervangen door blaadjes koriander en voor een gezondere variant vervang je de room door een beetje yoghurt.

Courgettesoep-512x490

Spicy zoete aardappelsoep met kokosmelk

Zoete aardappel leent zich heel goed voor een warmende kom soep. Kook stukjes zoete aardappel in bouillon, puren en klaar! Lekker met kokosmelk, een beetje sambal en vers limoensap.

zoete aardappelsoep

Rijk gevulde tomatensoep

Deze rijk gevulde tomatensoep zit barstensvol groenten. Nadat je alle groenten hebt aangebakken gaat alles in de blender. Makkelijker kan niet! Tip: wees voorzichtig met de hoeveelheid spinazie. Anders wordt je soep groen.

tomatensoep9_MG_33912

Pompoensoep met wortel en kokosmelk

Pompoensoep is één van onze favoriete soepen. We maken hem graag met winterwortel en kokos.

Pompoensoep kokos

Mexicaanse tortilla soep

Deze Mexicaanse tortilla soep is echt een feestje om op te eten. Vooral de verschillende toppings moet je écht niet weglaten, hoor. De avocado en zure room smelten weg in de soep en de tortilla’s zorgen voor een extra bite.

Mexicaanse tortilla soep

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 x makkelijke soepjes voor een doordeweekse dag
Sluiten