Gebakken peer met geitenkaas, honing & walnoten

Culy 22 dec 2013 Diner

Pascale Naessens is de best verkopende culinaire schrijfster van Vlaanderen en dat is niet voor niets: haar boeken draaien om gezond eten, met heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn.

Goede voedselcombinaties en gezonde vetten eten, dat is de kookfilosofie van Pascale. Het is geen dieet, maar een manier van eten die je gezondheid ten goede komt. Haar laatste boek heet Puur genieten 2 en is een absolute aanrader. Vandaag een recept uit dit boek op Culy: gebakken peer met geitenkaas, honing & walnoten.

Het recept

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Bak ze ongeveer 10 minuten op een zacht vuur in olijfolie tot ze gaar zijn. Rits de blaadjes van de rozemarijntakjes en bak ze mee. Meng voor de dressing de honing met de olijfolie, de balsamico-azijn en het limoensap. Kruid met zwarte peper.

Was de sla. Leg onderaan op een bord de krulsla, leg de gebakken peren in een ster en in het midden de geitenkaas met daarover de dressing. Werk af met de noten, wat zwarte peper en eventueel wat extra olijfolie.

Tip: Als je droge geitenkaas gebruikt, kun je die heel kort aan beide kanten bakken, zo krijg je een heerlijk korstje. Dit werkt niet bij verse geitenkaas, want die kun je niet bakken.

landelijkwonen_peer_ 24700

Puur genieten 2 is te koop bij de (digitale) boekhandel voor € 24,99.

Voor 2 personen:

  • 2 grote plakken geitenkaas
  • 3 peren
  • krulsla
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 handvol walnoten

De saus:

  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • Sap van 1/2 limoen
Reageer op artikel:
Gebakken peer met geitenkaas, honing & walnoten
Sluiten