Wat eten we vandaag?
Swipe en klik hieronder alles aan waar je zin in hebt
Culy's nieuwste recepten
- Buikspek uit de airfryer: zo krijg je de ultieme knetterknapperige korst
- Gekonfijte pompoen is mijn vegetarische low-carb kerstklassieker
- Vissoep maken van mosselen in Scandinavische stijl (met dille en veel groentes)
- Dit is de garnalenragout met champagne die ik ieder jaar tijdens kerst op tafel zet (en jij straks ook)
- Deze ultieme cheesy leeks (preischotel) staat standaard op de kersttafel als bijgerecht
▼
Wat eten we vandaag? 😋
Het nieuwste van Culy 🌟
-
Kerstvoorpret in de vriezer: 4x gepimpte ijsblokjes voor cocktails die eruitzien als kunstwerk
Voor een ultiem gevalletje #voorpret kunnen we iedereen aanraden om vast wat ijsblokjes te pimpen voor de feestdagen. Niet alleen zal het je oogstrelende cocktails opleveren, de prijs voor best georganiseerde host kan ook nog eens regelrecht naar jou.
-
Deze publieksfavoriet verkoopt de beste gefrituurde kip van Nederland (en heeft nu eindelijk een vaste stek)
Balen was het, toen Restaurant KID de deuren van hun restaurant in de Pijp sloot. Hoewel ze hier en daar nog wel opdoken in pop-upformule was het toch vooral hopen op een nieuwe vaste stek. Daar hoeven kipliefhebbers inmiddels inmiddels niet langer op te wachten: die nieuwe locatie is een feit!
-
Dit zijn de beste staafmixers volgens de Culy-redactie
Of je 'm nu inzet voor smoothies, soepen, sauzen of een ander briljant idee: tegen het gemak van een goede staafmixer kan maar weinig op.
-
Buikspek uit de airfryer: zo krijg je de ultieme knetterknapperige korst
Buikspek uit de airfryer met knetterknapperig zwoerd en sappig vlees. Simpele rub en azijntruc, perfect als showstuk voor kerst of etentje.
-
Eenvoudig weekmenu voor 15 t/m 21 december
In dit weekmenu: gerechten met lekker veel (winterse) groenten. Nog even wat vitaminebommetjes, want iets in ons zegt dat er deze maand al genoeg decadentie op de borden zal verschijnen…
-
Gekonfijte pompoen is mijn vegetarische low-carb kerstklassieker
Gekonfijte pompoen is een snelle techniek voor boterzachte pompoen. Ideaal voor een vegetarisch kersthoofdgerecht!
-
HEMA topwijn met rapportcijfer 9 nu in de aanbieding: wijnkenners loven deze Grüner Veltliner
De Grüner Veltliner van HEMA is deze kerst je beste vriendin aan tafel. Fris, sappig en bekroond, nu voor maar 5,99 per fles.
-
Vissoep maken van mosselen in Scandinavische stijl (met dille en veel groentes)
Zin in zelf vissoep maken? Deze romige mosselsoep met venkel, knolselderij en verse kruiden zit boordevol smaak van zee, witte wijn en room. Perfect met een stuk knapperig brood erbij.
-
Guilty pleasure: Albert Heijn verkoopt nu Viennetta voor 95 cent per stuk (!)
Wie wil inzetten op retro, praktisch en crowdpleasers kan maar beter naar de Appie spurten: met Viennettas aan 95 cent per stuk zijn de ijsdesserts momenteel wel héél aantrekkelijk geprijsd. Plaatsmaken in je vriezer is de boodschap!
Culy's Weekmenu 🍽️
Best gelezen 🔥
-
1
Dit is waarom je naar de Japanse wijk in Düsseldorf moet (+ onze favoriete hotspots daar)
-
2
Dit gourmetstel met afzuigkap is dé redding voor de feestdagen
-
3
Dit is de stap die iedereen overslaat, maar waardoor mijn pannenkoeken extreem luchtig worden (+extra tips)
-
4
7x simpele techniekjes om je feestgerechten visueel naar een hoger niveau te tillen
Onze nieuwste video 🤩
Lekkere foodvideo's 🍿
-
Dit is de garnalenragout met champagne die ik ieder jaar tijdens kerst op tafel zet (en jij straks ook)
Feestelijke garnalen ragout met champagne en zelfgetrokken bouillon in knapperige ragoutbakjes. Zacht, romig en vol smaak. Wie schuift er aan?
-
Deze zalm en croûte maak ik als ik het mezelf makkelijk wil maken
Maak indruk op je gasten met dit makkelijke voorgerecht zalm en croute. Zalm in bladerdeeg voor een makkelijke kerst 2025!
-
Deze sticky toffee-appeltaart wordt jouw nieuwe Sinterklaastraditie
De perfecte taart voor 5 december: deze smeuïge sticky toffee appeltaart is om generaties lang van te genieten!
Inspiratie & kooktips uit de Culy-keuken 🥐
-
We kunnen het iedereen aanraden: maak eens burgers van (blik)vis!
Burgerparty gepland? Hoewel je waarschijnlijk op automatische piloot naar de slager gaat rennen, willen we toch even een lans breken voor burgers van vis. Niet alleen zijn visburgers minstens even lekker (en weer eens wat anders!), met een goed gevulde voorraadkast hoef je je deur niet eens uit.
-
Datenight bij een toprestaurant? De leukste restaurants waar je ook kunt overnachten
Indruk maken op je foodliefhebbende date? Boek een uitje uit onderstaande lijst. Voor deze lijst speurden we met een vergrootglas naar de leukste hotels met toprestaurants. Kun je gewoon dat bed in rollen na je diner, wat is er beter?!
-
Dit zijn de beste gietijzeren pannen voor slow cooking en stoofpotten
Gietijzeren pannen zijn duurzaam, stijlvol en perfect voor gelijkmatige garing. Ideaal voor je eigen keuken óf als cadeau voor een echte foodie.
-
Cupcakes bakken? Dit is het geheim voor de meest smeuïge exemplaren
Cupcakes mogen dan wat ouderwets zijn, wij vinden ze handig om in ons repertoire te hebben. Dit is het geheim voor smeuïge cupcakes!
-
Voor de ultieme korst: voortaan paneer je alles met aardappel
In termen van snelheid, textuur én smaak wint aardappel het van paneermeel. Dit is hoe dat zit en hoe jij in de toekomst wil paneren.
-
7x simpele techniekjes om je feestgerechten visueel naar een hoger niveau te tillen
Met de feesten willen we maar één ding: scoren. En iedereen weet: eten doe je niet alleen met je smaakpapillen, maar ook met je ogen. Je lekkers dus alle eer aandoen? Til je feestgerechten dan visueel naar een hoger niveau met één van deze simpele techniekjes.
Hotspots die je niet mag missen 🍜
-
Kom maar door: hier vind je de allerbeste saucijzenbroodjes van Nederland
De beste saucijzenbroodjes van Nederland: knapperig bladerdeeg, sappige vulling en precies genoeg kruidigheid. Dit zijn de adressen om voor om te rijden.
-
De lekkerste Zeeuwse bolussen van Nederland haal je bij Bakkerij Koppejan
De beste Zeeuwse bolus vind je bij bakkerij Koppejan. Echte jikkemiene zonder poespas, met of zonder kaneel en een hemelse gevulde variant met gele room.
-
Deze Franse patisseriechef stort zich in hartje Amsterdam helemaal op het maken van canelés
Dat een Franse patisseriechef zich in Amsterdam heeft genesteld om er zijn geliefde canelés te verkopen, vinden we een uit-ste-kend nieuwtje. Enchantée Les Petits Canelés!
Smaakmakers 🤤
Culy
Dagelijks culinair genieten met de verrassende recepten en tips van Culy.
Culy is hét culinaire platform waarbij dagelijks genieten leidend is. We reiken je handvatten aan om plezier te ondervinden in het koken, geven je zelfvertrouwen om je draai te vinden in de keuken en zorgen dat je altijd indruk maakt bij je vrienden. Met eigen Culy Homemade-recepten met lekkere food-fotografie, culinaire inspiratie, de beste restaurants en handige kooktips. Alles om dagelijks te kunnen genieten.