Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Xenos heeft een eigen bubble tea bar geopend in Breda

Verrassend nieuws: winkelketen Xenos beschikt sinds 1 april (geen grap) over een eigen bubble tea bar. Onder de winkel in winkelcentrum de Barones in Breda vind je nu Xenos GoGo: het gloednieuwe bubble tea concept.

Onlangs struikelden we bij een tripje naar Xenos al over de Taiwanese bubble tea balletjes (boba genoemd), dus zó verrast over dit nieuws waren wij nou ook weer niet. De winkelketen haakt wel vaker in op food trends, zo vind je er momenteel ook allerlei ingrediënten voor Korean BBQ.

Xenos GoGo

Volgens Linda van Engelen, manager van de nieuwe Xenos GoGo in Breda, is de uitbreiding een logische: “In het DNA van Xenos zit toch wel dat we gezellig anders zijn. In onze winkels kun je spulletjes van over de hele wereld vinden. Daar sluit dit Bubble Tea concept perfect op aan”, zo vertelt zij aan Bredanieuws.nl.

Xenos startte al in 1973 in ons land met een kruidenierswinkel, toen nog onder de naam P. de Gruyter & zn. Toen werden er vooral bijzondere artikelen uit China en India geïmporteerd. De naam ‘Xenos’ is Grieks en betekent volgens de winkelketen zoiets als ‘vreemd’.

Culy Homemade: zelf bubble tea (boba) maken

Xenos GoGo bubble tea
Bron: De Barones

Het menu van de bubble tea bar

Bij de bubble tea bar scoor je een drankje to go(go), voor onder het shoppen. Op het menu staat bubbelthee in zowel varianten met melk als met fruit, waaronder de bekende brown sugar milk tea en die met taro (een wortelknol die een paarse kleur afgeeft). De tapiocaballetjes zijn er in diverse smaakjes, zoals granaatappel en lychee.

Overigens staat er ook een heuse ‘Xenos special’ op het menu. Dat is een bubble tea met kokosmelk, ‘Christal ball jelly brown sugar parels’ en ‘mango popping parels’.

Je vindt de nieuwe Xenos GoGo bubble tea bar in winkelcentrum De Barones: Lange Brugstraat 23 in Breda. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.