Albert Heijn lanceert super deluxe Wagyu-vlees voor de feestdagen voor 150(!) euro
Genieten is het ieder jaar weer, dat eindejaarsassortiment waarmee supermarkten komen. Wij zijn er dol op nauwgezet in de gaten te houden welke nieuwkomers er op de markt zijn en op welke trends er dit jaar weer is ingespeeld. Een van de opvallendste dingen van dit jaar? Wagyu voor 150 (!) euro bij de Albert Heijn.
Wat is toch de deal met wagyu?
Je hoeft geen gigantische kenner te zijn om te weten dat Wagyu synoniem staat voor luxe. Goede Wagyu is ontzettend duur en dat heeft alles te maken met de manier waarop de runderen worden grootgebracht. Wagyurunderen krijgen een buitengewoon intensieve verzorging met een dieet dat is afgestemd op de ontwikkeling van wat Wagyu zo begeerlijk maakt: de vetmarmering.
Wagyu vlees uit Nederland? Dit luxe vlees komt uit een klein dorpje in Gelderland
Omdat die in fijne lijntjes gelijkmatig door het vlees lopen wordt het vlees zacht, romig en supersmaakvol. Maar daarvoor is dus een zorgvuldig verzorgingsproces nodig waarbij elk dier de juiste voeding, rust en aandacht krijgt. Het verhaal dat de dieren dagelijks gemasseerd worden mag dan hoogstwaarschijnlijk een mythe zijn, wat wel zeker is, is de uitzonderlijke zorg en aandacht waarmee Wagyu wordt gefokt. Hierdoor is het niet zo verwonderlijk dat je voor een stukje ervan flink in je buidel mag tasten.
Zo haal je alles uit je Wagyu
Geen alledaags stukje vlees dus, maar wél ideaal voor wie dit jaar wil uitpakken. Eenmaal in huis gehaald, is het laatste wat je wil dat kostbare stukje Wagyu verpesten. Daar geeft Albert Heijn je gelukkig wel wat handvaten voor:
- Haal de ribeye minstens 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur komt
- Door de hoge marmering smelt veel vet snel. Bak de ribeye daarom kort en heet aan (zo’n 2 à 3 minuten per kant) in een pan met een beetje olie om een mooie korst te krijgen. Prik niet met een vork in het vlees, je wil de sappen binnen houden.
- Gaar het vlees daarna verder in de oven (12 à 15 min op 180 °C) zodat het vlees binnenin verder kan garen.
- Wikkel het vlees in folie en laat het vlees minstens vijf minuten rusten voordat je hem aansnijdt, dit houdt de sappen binnen.
En nu?
Wagyu is zó lekker van zichzelf, eigenlijk hoef je verder helemaal niet zo veel meer toe te voegen, qua kruiding volstaat hooguit wat zout en peper. Gezelschap kun je bieden met ingrediënten als geroosterde groenten en een romige aardappelpuree of gebakken paddenstoelen en een klassieke Franse salade.
Wij zouden het hier echt niet te complex maken, maar vooral genieten van dat uitzónderlijk lekkere vlees.
De AH Vakslager Wagyu ribeye kost €75,- per 500 gram en is vanaf 13 december te koop.
Onze populairste artikelen van deze week:
- Buikspek uit de airfryer: zo krijg je de ultieme knetterknapperige korst
- Culy Basics: zo maak je een klassieke rode wijnsaus
- Chefs zweren bij mosterdkaviaar: in 45 minuten maak je zelf ‘kaviaar’ dat al je gerechten luxe maakt
- Ode aan Jonnie Boer: Zwolsche Stoof
- Bloemkoolschotel met gehakt is nooit meer saai met deze kruiden
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC00802-2-e1612865031556.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FWagyu-Albert-Heijn.jpg)