Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 8 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Vegetarische Restaurantweek: heerlijk vega eten bij bijna 500 restaurants

Het is weer zover: Nederland skipt aankomende week massaal het dagelijkse stukje vlees tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. En lekker vegetarisch eten doe je niet alleen thuis in eigen keuken, maar ook in restaurants, lunchrooms en cafés. Daarom is de Vegetarische Restaurantweek in het leven geroepen. Chefs laten je ervaren hoe geweldig groenten kunnen smaken en dat vlees helemaal niet nodig is om een goed gerecht te maken.

Het maakt niet uit of je al vegetariër bent of probeert minder vlees te eten, van 11 tot 17 maart kun je bij bijna 500 restaurants aanschuiven voor een speciaal vegetarisch menu.

De Vegetarische Restaurantweek van start

Tijdens de restaurantweek kun je kiezen waar je zin in hebt en tegen een vaste prijs genieten van je lunch of diner. Kies voor een lunchgerecht voor € 8,- euro of een 4-gangen lunch voor € 40,- euro of ‘s avonds voor een avondmaaltijd € 15,- euro of een 3- of 4-gangen diner (respectievelijk € 25,- of € 50,- euro) bij één van de deelnemende restaurants en reserveer je plek. Dat wat je krijgt, staat al vast, dus check goed wat de restaurants aanbieden.

Reserveren

Check op de website van De Vegetarische Restaurantweek bij welke restaurants je nog meer terecht kunt voor een lekker vega menu. Leuk: je kunt ook bij sterrenrestaurants aanschuiven (die kunnen € 10,- euro meer in rekening brengen).

Vega ontdekkingsreis bij Goldfinch Brasserie

Zelf gaan we aanstaande maandag op vegetarische ontdekkingsreis bij Goldfinch Brasserie in Amsterdam. Het restaurant in Waldorf Astoria serveert een 3- of 4-gangen menu, volledig vegetarisch, door chef Sidney Schutte. Hij verrast je met heerlijke gerechten met groente en kruiden in de hoofdrol voor een ware smaakexplosie.

sidney schutte

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.