Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 29 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Joël Broekaert komt met een boek over de herkomst van ons eten

Hoe groeit ons eten? Op die vraag geeft culinair journalist Joël Broekaert antwoord in het heerlijke nieuwe boek ‘Van honingbij tot hagelslag’. Het boek gaat over al het lekkers dat van planten komt en is een aanrader voor kinderen én volwassenen.

De supermarkten liggen vol kant-en-klaar producten. Praktisch, maar daardoor vergeten we nog weleens dat we een groot deel van ons eten van bomen en struiken plukken. Zou je een kind vertellen dat er zonder planten geen snoepjes zouden zijn, dan heb je de volledige aandacht.

Van honingbij tot hagelslag

Neem ze dan ook mee op een culinaire reis door dit leuke nieuwe boek van Joël Broekaert en illustrator Marieke van Dishuizen. Zaden, kiemen, stengels, bladeren, vruchten, wortels, knollen, bollen en schimmels: ze komen allemaal aan bod in Van honingbij tot hagelslag. Want zelfs vanille, chocolade en popcorn komen uit de natuur.

De makers willen met hun boek vooral bijdragen aan kennis en bewustzijn over en waardering voor de groei en productie van voedsel.

Joël: “We eten eigenlijk alles van de plant. Alleen van sommige planten eten we het zaadje, van andere de stengel, of het blad of juist de wortel. Als je al die voorbeelden in de juiste volgorde achter elkaar zet, dan krijg je de volledige groei- en voortplantingscyclus van planten aangeboden in heel smakelijke, behapbare korte hoofdstukjes.”

Van honingbij tot hagelslag
Bron:

> Van honingbij tot hagelslag (uitgeverij Ploegsma) van Joël Broekaert en Marieke van Ditshuizen is vanaf nu te koop voor € 19,95. 

Michelle Obama komt met een kookprogramma voor kinderen op Netflix

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.