Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Culinair nieuws 14 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit plantaardige achtgangendiner van topchef André Chiang wil je niet missen

Als je 14, 15 of 16 juni uit eten wilt, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om dat rond de twaalfde een keer te gaan reserveren. Maar je kunt het ook nu al doen – en dan kiezen voor Steinbeissers ‘Experimental Gastronomy’. Dan krijg je een volledig vegan achtgangendiner geserveerd van topchef André Chiang, die zijn eigen culinaire principe Octaphilosophy bedacht. En een beleving, dat wordt het inderdaad.

André Chiang ken je misschien van het bekende Restaurant André in Singapore – inmiddels gesloten, maar destijds op nummer 14 in The World’s 50 Best Restaurants. De chef staat bekend om zijn perfectionisme; om de perfecte gerechten te serveren, heeft hij zelfs onderzocht hoe de manier waarop we eten proeven wordt beïnvloed door onze eerdere ervaringen.

Achtgangendiner van André Chiang

Dat inspireerde hem weer voor het ontwikkelen van Octaphilosophy, zijn eigen culinaire principe bestaande uit acht pijlers. De factoren Unique, Texture, Memory, Pure, Terroir, Salt, South en Artisan beïnvloeden nu elk gerecht dat hij creëert.

En op 14, 15 en 16 juni 2019 kun je die gerechten komen proeven in Amsterdam! Het plantaardige achtgangendiner dat hij serveert in het Gemeenlandshuis zal volledig biologisch zijn, van producten uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Ook de locatie is overigens prachtig; omgeven door water, met het ideale interieur om haute cuisine in te proeven.

Kunstzinnig servies en bestek

En zoals we gewend zijn van de Experimental Gastronomy van Steinbeisser, wordt ook nu weer samengewerkt met verschillende kunstenaars die speciaal servies en bestek ontwerpen in onconventionele vormen. Daarmee wil de organisatie je laten nadenken over onze eetgewoonten en of die ook anders kunnen. Design en gastronomie zijn de ideale combinatie, blijkt maar weer.

Voor een volledig menu, inclusief drankarrangement, betaal je 175 euro – niet goedkoop, maar je moet er wat voor over hebben! Reserveren kan via de site van Steinbeisser.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.