Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Pizzalover? The Pizza Show is het evenement waar je heen wil

The Pizza Show is terug! Het evenement voor pizzalovers vindt dit jaar plaats op donderdag 8 en vrijdag 9 juli in de Amsterdamse Dominicuskerk. Wij kunnen alvast verklappen dat het weer een topeditie zal worden.

Vorig jaar vond de eerste editie van The Pizza Show plaats. In een notendop: dat is een heerlijk evenement waarbij je de benen onder tafel schuift voor pizza, pizza en nog eens pizza. Niet alleen krijg je pizza van de beste pizzaiolo’s voorgeschoteld, je krijgt ook uitgebreide uitleg over de gerechten (en er is live muziek!). Leuk is dat!

The Pizza Show Amsterdam 2021
Bron: Maxime Beerkens

Beroemdste pizza van Napels

Vorig jaar werd Master Pizza Champion Raffaele Gentile naar Amsterdam gevlogen, deze editie is het tijd voor de Italiaanse Avallone Alessandro. Dat is de pizzaiolo van Da Michelle: de oudste en beroemdste pizzeria van Napels. En als je Napels hoort, dan zou er eigenlijk al een alarmbelletje moeten afgaan.

Napolitaanse pizza staat immers sinds 2017 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is niet voor niets natuurlijk. De kenmerkende dunne bodem (met luipaardprint aan de onderkant) en fluffy korst zijn zó’n kunst dat ze die plaats op de lijst meer dan verdienen.

The Pizza Show Amsterdam 2021
Bron: Maxime Beerkens

The Pizza Show 2021

Voor The Pizza Show demonstreert de chef hoe dat proces in zijn werk gaat en schotelt hij het publiek een exclusief fine dining pizzamenu voor.

Hoe het menu er precies uitziet, kunnen we nog niet verklappen. Je wordt in ieder geval getrakteerd op vijf gangen én op live muziek, wat alleen maar veel goeds belooft natuurlijk.

9 interessante weetjes over de Napolitaanse pizza

Tickets voor The Pizza Show

Wil je hierbij zijn, handel dan snel: er zijn nog kaarten voor donderdag 8 juli beschikbaar. De Dominicuskerk zal haar deuren om 18:00 openen en om 19:00 is het aan tafel!

Kaarten koop je online. Wil je met een grote groep komen? Mail dan even naar [email protected].

Zo maak je Napolitaanse pizza

The Pizza Show Amsterdam 2021
Bron: Maxime Beerkens

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.