Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Leuke weekendtip: ontdek verrassende wereldkeukens in PakuPaku’s Pop-up

Argentijnse empanadas, rendierquiche uit Scandinavië, Caraïbisch soul food of Molukse specialiteiten: deze zomer treedt PakuPaku buiten de grenzen van hun Japanse hotpotrestaurant en nodigen ze gastchefs van over de hele wereld uit. Ieder weekend staat daarbij een andere, (minder bekende) wereldkeuken centraal.

Want zelfs in een culinaire smeltkroes als Amsterdam zijn er nog steeds bepaalde wereldkeukens waar we nog niet zo heel veel vanaf weten. PakuPaku’s pop-up brengt daar een klein beetje verandering in. Wij zeggen: grijp je kans.

PakuPaku

Ken je PakuPaku nog? In dit Japanse hotpotrestaurant waren we een tijd geleden (lees: láng voor de pandemie) zwaar onder de indruk van de shabu shabu. Dat is de Japanse versie van hotpot, waarbij je vis, vlees, groente en paddenstoelen gaart in een heerlijke, smaakvolle bouillon.

Eigenares Prema imponeerde ons niet alleen met haar fantastische gastvrijheid, ze schotelde ons ook nog eens de mooiste producten voor. Denk: rauwe tonijn en fantastische zeebaars, dunne plakjes ribeye en zelfs Wagyu. We hadden ons toen eigenlijk voorgenomen om vaker langs te gaan (want wat is het een fantastisch concept!) maar toen kwam corona…

Knaller van een pop-up

Tijd voor een nieuw fantastisch concept dus. Tijdens de pandemie wist Prema slim om te gaan met de beperkingen die aan de horeca werden opgelegd. De Japanse fondue vertaalde ze naar een hotpot at home formule en voor de zomer bedacht ze een knaller van een pop-up.

In PakuPaku’s pop-up treedt ze buiten de grenzen van Japan en mikt ze erop om verschillende wereldkeukens in de kijker te zetten. Daarvoor nodigt ze verschillende gastkoks uit op eigen terras op het Amsterdamse Beukenplein. De ene week authentieke Cubaanse gerechten (inclusief een lesje salsa!), de andere week Scandinavische specialiteiten uit de New Nordic Cuisine of minder bekende Indiase gerechten.

Prema belooft om er ieder weekend een feestje van te maken. Cocktails en bijpassende traditionele muziek zullen uiteraard niet ontbreken, belooft ze. Komt het einde van de pandemie dan toch eindelijk in zicht? Het ziet er naar uit van wel…

PakuPaku’s Pop-up Kitchen:

De PakuPaku’s Pop-up Kitchen vindt ieder weekend van juni plaats op het Beukenplein. Op hun Facebookpagina vind je meer informatie. Plekje reserveren? Bel of app naar 0634994700

Beukenplein 3 huis
1092BA Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.