Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Ottolenghi lanceert video’s vanuit zijn testkeuken: Ottolenghi Test Kitchen

Ben jij ook zo dol op de heerlijke recepten van Ottolenghi? Dan móét je het nieuwe Youtube-kanaal checken dat Ottolenghi deze week lanceerde. Hier vind je video’s die de kookgod samen met zijn team opneemt in zijn testkeuken in Londen: de Ottolenghi Test Kitchen!

Ottolenghi Test Kitchen

Yotam Ottolenghi bedenkt de recepten voor zijn fantastische kookboeken niet in zijn eentje en hij doet dat ook niet thuis aan de keukentafel.

Nee, ergens in Londen bestaat een grote testkeuken die de ‘Ottolenghi Test Kitchen’ heet. Hier werkt een team van koks aan het bedenken van heerlijke gerechten, met de bekende Ottolenghi-touch. Zoals Ixta Belfrage, co-auteur van Flavour, Yotam’s laatste boek. Culy sprak dit duo nog niet zo lang geleden over hun werkwijze en raakte toen al ultiem nieuwsgierig naar die testkeuken. Wat is dit voor magische plek waar culinaire wonderen ontstaan?

> Lees ook: Culy sprak met Yotam Ottolenghi over zijn nieuwe boek: Flavour

Ottolenghi Test Kitchen
Bron: Youtube / Ottolenghi Test Kitchen

Shelf Love

Wij blijken niet de enige te zijn met een bovengemiddelde interesse voor het achter-de-schermen bij Team Ottolenghi: tijdens de lockdown besloot de groep om steeds meer verhalen, berichten en video’s vanuit hun kookstudio te delen op social media.

Hun video’s en recepten werden zo dankbaar ontvangen, dat het resulteerde in een nieuw boek dat binnenkort uitkomt in Engeland en Amerika, getiteld Shelf Love: recipes from the Ottolenghi Test Kitchen.

Ottolenghi-luilekkerland

Of en wanneer dat boek ook uitkomt in Nederland, is nog even de vraag. Maar tot die tijd kunnen we ons in ieder geval verlekkeren aan de video’s vanuit de keuken. Want er worden volop recepten, ideeën en kooktips gedeeld. Ook kun je natuurlijk zien hoe het team van Ottolenghi recepten test (en hoe waanzinnig die testkeuken eruitziet! #jaloers) én worden kijkersvragen beantwoord.

Het gloednieuwe Youtube-kanaal trapt in ieder geval af met de serie ‘What’s For Dinner?’ waarin Yotam en zijn team recepten koken uit Shelf Love, zoals een hartige taart van filodeeg met bloemkool. Dat wil je.

Check Ottolenghi Test Kitchen op Youtube en vergeet niet om je te abonneren!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.