Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Must see: Yotam Ottolenghi’s programma op njam! (vanaf zondag)

Da’s nog eens tof nieuws: Yotam Ottolenghi verschijnt vanaf as. zondag 18 juli op njam!. De serie zal exclusief te zien zijn op njam!-TV en daarmee maakt de Israëlisch-Britse chef zijn debuut op de Nederlandse televisie.

Hij heeft verschillende restaurants in Londen, zijn kookboeken staan massaal te pronken op onze keukenkastjes (wie heeft SIMPEL eigenlijk níét?!) en wanneer zijn naam nog maar genoemd wordt, gaan onze smaakpapillen al dansen: Yotam Ottolenghi.

5 kooktips van Ottolenghi om het simpel te houden in de keuken

Ottolenghi in zijn nieuwe programma op njam!
Bron: njam!

Ottolenghi op njam!

We hoeven het je vast niet meer uit te leggen dat deze kookgod massaal aanbeden wordt omwille van zijn briljant bedachte smakencombinaties, zijn recepten die tot op de gram klóppen en zijn ingenieuze technieken om groenten op spannende manieren te bereiden.

Zijn gerechten bevatten veel hints naar de Midden-Oosterse keuken, maar kenners weten dat hij ook inspiratie opdoet in Aziatische, Zuid-Amerikaanse en Zuid-Europese hoeken. Een ding is in ieder geval zeker: Ottolenghi is een fascinerend figuur waar we graag naar kijken. En dat kan dus vanaf zondag, door even te zappen naar njam!.

recept van Ottolenghi uit zijn nieuwe programma op njam!
Bron: njam!

Mediterranean Feast

Ottolenghi’s TV-programma op njam! heet Ottolenghi’s Mediterranean Feast. In de kookshow demonstreert Ottolenghi wat de geheimen zijn van een (Oost-)Mediterraans feestje op je bord.

Daarvoor maakt Yotam reizen door Sardinië, Corsica, de Balearen, Mallorca, Kreta, Marokko, Turkije en Tunesië en ook thuisland Israël komt aan bod. Tijdens zijn ontdekkingstocht gaat hij in gesprek met chefs en lokale culinaire helden om zijn culinaire honger te voeden. Het programma wordt dus een spannende culinaire ontdekkingstocht waarbij Yotam de opgedane inspiratie verwerkt in nieuwe smaken en recepten.

Bestaat er vermakelijkere TV dan dat? Wij durven het te betwijfelen.

Ottolenghi’s Mediterranean Feast is vanaf aanstaande zondag 18 juli te bekijken op njam! om 10u30 (met herhalingen op 15u30 en 23u00). De afleveringen zullen ook als videostream te zien zijn via www.njam.tv. 

Yotam Ottolenghi in Amsterdam
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.