Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 15 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jamie Oliver opent een pasta (bezorg)restaurant: Pasta Dreams

Het was groot nieuws toen bekend werd dat Jamie Oliver alle vestigingen van zijn Italiaanse restaurantketen Jamie’s Italian (in Nederland in Den Haag en in de Markthal in Rotterdam) sloot. Maar The Naked Chef is back! En wel met een nieuw pasta-bezorgrestaurant, dat de naam Pasta Dreams draagt.

Jamie’s Pasta Dreams

Jamie Oliver heeft er inmiddels haast een dagtaak aan om Italianen op de kast te jagen en we vermoeden dat zijn nieuwe pasta-avontuur dat vuurtje alleen maar aanwakkert. Maar wat zou het: wij houden van Jamie, we houden van zijn pasta’s (sorry Italianen) en zonder de opkomst van zijn kookboeken en tv-programma’s zouden we met z’n allen thuis waarschijnlijk heel wat saaier en eenzijdiger hebben gekookt dan nu. De invloed van Jamie is niet te ontkennen.

We zijn dan ook érg benieuwd naar Pasta Dreams: het nieuwe pasta-bezorgconcept van de Britse kok. Onlangs opende hij twee pop-ups: eentje in Londen en één in Parijs. Bovendien is het plan om elke maand twee nieuwe pop-ups te openen door Engeland, en meerdere vestigingen in Londen.

Pastasoorten

Pasta Dreams is dus een keten van afhaal- en bezorgrestaurants. Het is een samenwerking tussen Jamie en Taster: een restaurantgroep dat zich in de eerste plaats richt op bezorgservice. Aan Metro vertelt de kok dat het niet makkelijk was om zijn favoriete Italiaanse gerechten geschikt te maken voor vervoer. Daarvoor is eindeloos geëxperimenteerd met bloemsoorten en pastavormen.

Na 10.000 testuren kwam het team tot een pastasoort die veel meer ei bevat dan gewoonlijk, waardoor de textuur van de pasta zachter is, maar ook meer kleur en smaak bevat.

Het menu

Op het menu staan in ieder geval gevulde pasta’s, zoals agnolotti met rund en Chianti, een ‘Margherita Gnocchi Bake’ en verse pasta’s als casarecce met wodka arrabiata. Je kunt daar zelf nog toppings aan toevoegen, zoals Stracciatella-kaas en een ‘gorgeous’ basilicumpesto.

Je vindt de eerste twee pop-ups van Pasta Dreams aan Archer Street in Londen en Rue Descombes in Parijs. Of de restaurants ook naar Nederland komen, is nog niet bekend. 

Pasta recepten van Jamie:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.