Redactie
Redactie Culinair nieuws 5 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Het Leger des Heils opent lunchroom in Amsterdam-Noord

Deze week opende het Leger des Heils in Amsterdam-Noord een lunchroom. 50/50 Food is een initiatief waarbij cliënten van het Leger des Heils onder begeleiding ervaring kunnen opdoen zodat ze in de toekomst weer volop aan de samenleving kunnen deelnemen. 

Dat maakte Parool.nl vandaag bekend.

In de lunchroom die van 10.00 tot 15.00 haar deuren opent kun je genieten van soep (€3,95), sappen en heerlijke broodjes. Denk aan gerookte kip met avocado, spek en kerriemayo, forel met mierikswortelmayonaise en hummus met pikante wortelsalade (€5,95). Al het brood is biologisch en de groenten & kruiden zijn afkomstig van 50/50 Green, de moestuin van het Leger des Heils.

‘s Avonds zijn ze ook open, maar dan alleen voor groepen en op reservering. Daarbij wordt er geen alcohol geschonken.

De mensen die werken bij 50/50 Food kunnen er ervaring opdoen en zelfs diploma’s halen om zo hun kansen in de arbeidsmarkt te vergroten. Wat ons betreft een erg mooi initiatief en door er te lunchen help jij ook weer mee aan de reintegratie van de werknemers.

Over 50/50 Food

50/50 Food is niet alleen de naam van de lunchroom, maar is ook de overkoepelende organisatie van het Leger des Heils. Op verschillende plekken in Nederland – Amsterdam, Flevoland en regio Utrecht – worden cliënten geholpen om terug te keren in de samenleving met een grotere kans in de arbeidsmarkt.

Door verschillende programma’s en hun enthousiaste begeleiders kunnen mensen worden opgeleid tot bijvoorbeeld kok, cateringmedewerker en bediende, maar ook op dit gebied aan het werk gaan.

Je vindt lunchroom 50/50 Food aan de Rode Kruisstraat 24b in Amsterdam-Noord. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.