Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 12 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vanavond op tv: seizoen 9 van Heel Holland Bakt – bak je mee?

Heel Holland Bakt – en wij bakken mee. Want vanavond start een nieuw seizoen – het negende alweer – van de populaire bakshow op Omroep Max. Dit jaar dus niet op de er zo ingebakken zondag (sorry, we konden het niet laten), maar op de zaterdag. Vinden wij alleen maar fijn, want dat betekent dat we op zondag zélf de keuken in kunnen duiken om nog even mee te bakken.

Heel Holland Bakt seizoen 9

Wat kun je verwachten van Heel Holland Bakt seizoen 9? Er staan negen nieuwe bakkers klaar en – primeurtje: er zijn nu ook een vegan bakker en een glutenvrije bakker aan het stel toegevoegd. De presentatie en jurering zijn weer in de vertrouwde handen van André van Duin, en Janny en Robèrt.

Op het menu in de eerste aflevering staan slagroomtaart, roze koeken en een spekstakelstuk met madeleines, want het thema is ‘cake’. En omdat je daar natuurlijk ontiegelijke trek van gaat krijgen in dit lekkers, delen wij alvast wat recepten met je zodat je deze lekkernijen daarna heel gauw zelf kunt gaan maken.

Bak mee met Heel Holland Bakt

Recept voor slagroomtaart

Door de prachtige bakboeken die we maar al te graag in onze kast hebben staan, zouden we bijna de echte klassiekers vergeten. En nee, dan hebben we het niet over macarons en tarte tatins, maar over de ouderwetse slagroomtaart. Ook deze kun je gewoon zelf maken, en eerlijk is eerlijk: wie houdt er nu niet van?

> Naar recept: klassieke slagroomtaart

Slagroomtaart
Bron: Unsplash

Recept voor roze koeken

Karin Luiten schreef een kookboek vol met recepten die jij binnen een handomdraai op tafel tovert. En daar horen zélfs roze koeken bij, zonder pakjes en zakjes. Karin: “Wie kent ze niet uit z’n schooltijd? Maar vergeleken met deze zelfgemaakte, smaken die uit een pak voortaan altijd naar mierzoete, kartonnige ondingen. Ik waarschuw maar vast.”

> Naar recept: makkelijke roze koeken zonder pakjes en zakjes (van Karin Luiten)

roze koeken van Karin Luyten
Bron: De Makkelijke Keuken

Recept voor madeleines

Madeleines, wie houdt er nu niet van? De Franse cakejes zijn misschien net iets minder populair dan de macaron, maar wat ons betreft een stuk lekkerder.

> Naar recept: het basisrecept voor klassieke madeleines

Madeleines
Bron: Unsplash

Heel Holland Bakt – seizoen 9 – is vanaf zaterdag 12 maart wekelijks om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.