Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 23 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Er komt een Friends kookboek uit! (The one with all the recipes…)

Het maakt niet uit wat er gebeurt in je leven: er is altijd nog Friends. Het is het thema uit de show, uit de titelsong, maar ook uit het echte leven. Want de populaire televisieserie die van 1994 tot 2004 werd gemaakt, wordt nog steeds veelvuldig bekeken. En nu zijn Rachel, Ross, Phoebe, Chandler, Monica en Joey er voor je met een Friends kookboek.

Het Friends kookboek

Of we daar echte culinaire hoogstandjes in terug gaan vinden, is nog maar de vraag. Want we mogen dan wel een beetje van ze houden, maar onze geliefde Friends-personages waren nou niet bepaald gelauwerde koks. Op Monica na dan, die in de serie juist bekendstaat om haar kookkunsten.

De auteur van het Friends kookboek, Amanda Yee, belooft in ieder geval dat dit boek voor iedereen is. Van de Monica’s tot de Joey’s onder ons (je weet wel: de mensen die liever eten dan koken).

Friends kookboek
Bron: Amazon.com

Van Rachel’s trifle tot Monica’s Friendsgiving diner

Het Friends kookboek bevat 70 recepten, waaronder ook beroemde ‘gerechten’ uit de show. In het boek zul je ondermeer de volgende recepten vinden:

  • Rachel’s trifle (met gehakt, jam, banaan en slagroom)
  • De koekjes van Phoebe’s oma
  • De ‘milk you can chew’ van Chandler
  • Monica’s Friendsgiving diner
  • De just-for-Joey-fries
  • De ‘Moistmaker’ kalkoensandwich van Ross

Vooral die beruchte trifle kunnen wij ons nog levendig herinneren (zie onderstaande video)…

Waar te koop?

Kun je niet wachten? Nog even geduld a.u.b.: het kookboek zal op 22 september verschijnen op de Amerikaanse markt. Hopelijk zal het daarna snel verkrijgbaar zijn in ons land.

Je kunt ook alvast de Engelstalige editie bestellen op Amazon. Of bekijk onderstaande video van Youtube-kookheld Binging With Babish, waarin hij The Moistmaker sandwich uit Friends namaakt…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.