Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 26 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Gaan deze eetbare (!) koffiebekers to go de wereld veroveren?

Een koffie to go is een begrip geworden na de corona-jaren. De LaWa (lange wandeling) was hét moment om bij te praten met een koffietje, maar al die wegwerpbekers bleken tamelijk zonde. Zo vinden ook de ontwikkelaars van Cupffee die een eetbare koffiebeker ontwikkelden.

Nog een koekje bij de koffie ook dus!

Eetbare koffiebekers

We kunnen er niet meer omheen: we moeten met z’n allen een stuk duurzamer en bewuster leven. Elke koffie to go in een nieuwe beker is daarom echt passé. Je ziet ook al vaak genoeg koffietentjes waar je koffie goedkoper is wanneer je je eigen beker meebrengt. Super vinden wij, maar de ontwikkelaars van de Cupffee dachten: dit kan nóg slimmer.

Ze ontwikkelden eetbare koffiebekers. Die hoef je dus niet weg te gooien, maar kun je na je bakkie pleur lekker oppeuzelen. Zo heb je zelfs altijd een koekje bij de koffie. Win-win! Of ze dan gemaakt zijn van sterk boterdeeg vol calorieën? Uiteraard niet. Al wordt de beker al wel de cookie-cup genoemd.

To go met een eindtijd

Voor de ‘niet-zo-fanatieke-wandelaars’ onder ons is de Cupffee ook een handige uitvinding! De eetbare koffiebekers blijven namelijk zo’n 40 minuten intact. Je wandeling heeft dus een eindtijd na 40 minuten. Ideaal als je snel van die ouwehoerende tante af wilt zijn.

Of die bodem van de eetbare koffiebekers op den duur niet erg slof wordt en de cookie-cup het eten niet waard is? Nee hoor. De beker blijft knapperig en stevig. Na je koffie kun je dus genieten van een knapperig, flinterdun biscuitje. Of al eerder, als je trek hebt.

Uiteraard hoeven de eetbare koffiebekers niet enkel voor koffie te worden gebruikt. Sommige ijssalons maken al gebruik van de eetbare cups, maar ook thee, warme soep of gewoon snacks eten en drinken extra lekker wetende dat je duurzaam bezig bent.

Cuppfee op de Horecava

We ontdekten de Cupffee zelf op de Horecava en sindsdien willen deze eetbare koffiebekers eigenlijk voor alles gebruiken. Het ‘koekje’ is dan misschien niet zo smaakvol als een galette van Jules de Strooper, leuk is het wel. Én je voelt je een stuk minder schuldig als je weer eens geen beker mee hebt genomen naar je favoriete koffie to go-tent.

De leukste dingen die we hebben gezien op de Horecava 2023

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.