Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 11 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

De WOW-bus is de winkel op wielen van je dromen

Ken je die SRV-wagen nog, van vroeger? Die is nu terug! Met De Winkel op Wielen – oftewel de WOW-bus – hopen Lotte & Meike je een inspirerende shopping experience te geven, gewoon bij jou in de straat. De WOW-bus is gevuld met een waanzinnig aanbod van food- en lifestyleproducten. Maar ook verse koffie wordt geserveerd.

Winkel op Wielen

De Winkel op Wielen is net een snoepjeswinkel. De bus ziet er ten eerste supergezellig uit en dan vind je er ook nog eens de lekkerste producten in terug.

Lotte en Meike willen je kennis laten maken met de leukste, nieuwste en spannendste producten. De WOW-bus is hun creatieve oplossing voor ‘het nieuwe normaal’: “Als mensen niet meer naar de winkel toe kunnen, dan brengen wij de winkel naar hen toe”, aldus de meiden.

De winkel op wielen
Bron: Simone Frank

WOW-bus

Voor foodies zijn er bijvoorbeeld potjes pindakaas van De Pindakaaswinkel, koeken van Donny Craves, een verkwikkend gemberdrankje van Gimber, de plantaardige drinks van Rude Health, gefermenteerde groenten van SauerCrowd, vegan kaas van Willicroft, koekjes van Banketbakkerij van Strien en soep van Snertbar (een initiatief van Van Brandt&Levie en Joris Bijdendijk).

Maar er zijn dus ook heel veel cadeautjes, mooie beauty producten, de nieuwste (kook)boeken, sieraden en meer.

Bron: Simone Frank

Bij jou voor de deur?

En dat dus allemaal gewoon bij jou voor de deur! De WOW-bus gaat eigenlijk hetzelfde te werk als de klassieke SRV-wagen. De Winkel op Wielen stopt alleen in woonwijken en zal zich elke 10 tot 20 minuten weer verplaatsen.

De meiden beginnen met tien verschillende routes in Groot-Amsterdam, maar hopen hun bereik halverwege 2021 uit te breiden naar andere provincies en buurtregio’s. Het streven is om eind 2021 meerdere WOW-bussen te hebben rondrijden.

De Winkel op Wielen rijdt van dinsdag t/m zaterdag tussen 10:00 en 18:00 uur. Per dag worden drie tot vijf dorpen bezocht en de route wordt na twee weken herhaald. De bus is iedere dag live te volgen via de website.

De winkel op wielen
Bron: Simone Frank