Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 16 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Er is nu een limited edition pindakaas van Culy x De Pindakaaswinkel (+ winactie)

Groot nieuws voor alle liefhebbers van pindakaas: Culy en De Pindakaaswinkel maken je blij met een hele speciale limited edition pindakaas! De nieuwe, exclusieve smaak is vanaf vandaag in pre-order te bestellen. Mis het niet, want deze speciale smaak is maar eenmalig verkrijgbaar. En we hebben ook nog een te gekke winactie voor je in petto…

Culy x De Pindakaaswinkel

Culy loves De Pindakaaswinkel. Ze maken al jaren onze favoriete pindakaas in spannende smaken als chilipeper-citroengras, koffie-zeezout en dadel-kaneel. Daarom werkten we maar wat graag samen met deze toffe Pindabazen aan een eigen, exclusieve special.

Na heel veel brainstormen, testen en proeven kwam daar een knaller van een pindakaas uit tevoorschijn. De smaak is geworden: croissant, vega spekjes en dadelstroop. De ideale zoet-hartig combinatie, als je ‘t ons vraagt.

Meteen bestellen? Dat kan hier.

Culy x De Pindakaaswinkel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Knisperende stukjes croissant

Waarom croissant? Tja, daar zijn we dol op. Een echt goede croissant is het toppunt van culinair, zo vinden wij. De Pindabazen gingen hiermee aan de slag en bedachten een slimme manier om die croissant te verwerken in hun heerlijke, verse pindakaas. Wij vinden het nog steeds briljant hoe ze ‘t voor elkaar hebben gekregen.

Het resultaat is een te gek knispertje in je pindakaas, zoals een goede kruimelige croissant dat heeft.

Culy pindakaas croissant
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vega spekjes & dadelstroop

Wist je dat croissant heel lekker is in combinatie met zoute spekjes? Omdat we de pindakaas voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar wilden maken, kozen we daarom voor vega spekjes. En die zijn weer te gek als je ze matcht met zoete, sticky dadelstroop. Die zit in een swirl door je potje pindakaas heen.

Met deze pindakaas maak je dus van elke boterham een croissantje. Een croissantje speciaal.

Culy Homemade: croissants met spek en stroop

Culy x De Pindakaaswinkel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bestel ‘m nú in pre-order!

De limited edition Culy x De Pindakaaswinkel pindakaas met croissant, vega spekjes & dadelstroop is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar via pre-order (à € 7,95) op de website van De Pindakaaswinkel. Let op: ze zijn eenmalig te koop, dus wees er snel bij als je deze smaak móét proeven.

De potten zullen op 26 maart a.s. vers worden gemaakt in de winkel van De Pindakaaswinkel in Amsterdam en nog dezelfde dag worden verstuurd. Daarmee haal je dus een echte culynaire pindakaas in huis!

> Klik hier om de exclusieve pindakaas van Culy x De Pindakaaswinkel te bestellen. 

Culy pindakaas croissant
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Te gekke winactie

Bovendien krijgt één gelukkige Culy-lezer de kans van zijn leven. Samen met je favoriete mede-pindakaaslover mag je in de ochtend van 26 maart a.s. meehelpen om deze bijzondere pindakaas te maken (en pindakaasgeschiedenis te schrijven). Net als Sjakie, maar dan dus in de pindakaasfabriek. Of liever gezegd: in De Pindakaaswinkel, aan de Czaar Peterstraat 169 in Amsterdam. Uiteraard krijg je ook een paar potten heerlijke verse pindakaas mee naar huis.

Doe mee aan de winactie door een mailtje te sturen naar [email protected] met in de onderwerpregel: Culy x De Pindakaaswinkel en vertel ons waarom jij deze bijzondere pindakaas wil helpen maken. De gelukkige winaar wordt op dinsdag 23 maart bekendgemaakt en ontvangt bericht per mail.

Over de uitslag van deze winactie wordt niet gecorrespondeerd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.