Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 10 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De leukste culinaire activiteiten tijdens de Pride 2022 (30 juli – 7 aug)

Op 30 juli gaat de Pride weer van start en halen Amsterdam, haar inwoners en ook haar restaurants alles uit de kast. Regenboogkleuren, confetti, gezelligheid en bijna tien dagen lang feest: het klinkt als muziek in onze oren. Culy zocht uit waar je in de stad de leukste culinaire activiteiten kunt ondernemen en welke restaurants de bloemetjes deze dagen eens extra buiten zetten.

Culinaire activiteiten tijdens de Pride

Deze lijst wordt de komende tijd nog aangevuld. Tips? Mail de redactie: [email protected]

Culy Homemade: roze regenboogcocktail voor de Pride

Don’t Stop Until You’re Proud bij INK

Het INK Hotel Amsterdam pakt tijdens de Pride altijd helemaal uit. Zo ook dit jaar met het Don’t Stop Until You’re Proud-feest op 28 juli. Het hotel verandert voor even in het PINK Hotel Amsterdam met een speciale INKlusivity-suite en in het restaurant van het hotel – Pressroom Amsterdam- kun je genieten van een speciaal pink chef’s menu.

Bestel een Pink Gin & Tonic aan de bar of ga helemaal uit je dak in het weekend van 30 en 31 juli en 6 en 7 augustus tijdens de Bottomless Brunch (hadden we al gezegd dat je onbeperkt roze bubbels krijgt?). Na twee jaar corona is PINK terug, en beter dan ooit.

Regenboog-sashimi bij IZAKAYA

Restaurant IZAKAYA Asian Kitchen & Bar in De Pijp serveert ‘Pride Sashimi’. Hun verfijnde sashimi, maar dan gepresenteerd in de kleuren van de regenboog. Er zijn Bluefin Tuna, Toro Tuna, Zalm, Yellowtail, Avocado, Paprika en Rode Biet. Je kunt ze zowel voor lunch als diner gaan proeven. Reserveren kan online.

Bron: IZAKAYA

Bobby’s Gin bij Vesper

De aftrap van de pride vieren we dit jaar bij Vesper. En wel met een heus Bobby’s (gin) feestje met een speciale cocktail die is geïnspireerd op het Milkshake festival. Meer info moet nog bekend worden, maar wij zeggen: zetten ‘m alvast in je agenda.

Kleurrijke afternoon tea bij The Duchess

Naast alle grootse en meeslepende festiviteiten, kun je de Pride ook rustig en intiem vieren. Elk jaar organiseert de chique hotspot The Duchess in het W Hotel een Gay Pride Afternoon tea. De beroemde Afternoon Tea & Chocolate Explosion wordt kleurrijker dan ooit en alle delicatessen hebben íéts van de regenboog in zich. De afternoon tea start volgens Brits gebruik hartig, waarna de scones en champagne volgen. Hierna komen de zoetigheden op tafel en is het feest helemaal compleet.

Kleurrijk schaafijs bij MOMO

Wij vinden Kakigori – dat hoog opgestapelde Japanse schaafijs – sowieso al een lekker hysterisch feestje op een bord, maar tijdens de Pride gaat Aziatisch restaurant MOMO nóg een stapje verder. Het dessert wordt dan in regenboogkleuren bereid en met kleurrijk fruit geserveerd. Een mooie culinaire afsluiting van een lekkere Pride-week! Reserveren bij MOMO kan online.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.