Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Culinair nieuws 18 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

He’s back: je favoriete Ben & Jerry’s ligt weer in de supermarkt

Stop de persen – we hebben zojuist vernomen dat onze favoriete Ben & Jerry’s smaak weer in het ijsschap van de supermarkt te vinden is. Zoet vanille ijs met marshmallow swirls en witte chocolade ijsbeertjes… we hebben het natuurlijk over Baked Alaska.

Het is alweer vier jaar geleden dat we met pijn in ons hart afscheid moesten nemen van de smaak Baked Alaska. En dat hebben de makers van Ben & Jerry’s geweten. Vier jaar lang klaagden fans over het verdwijnen van de smaak. Met succes: vanaf vandaag ‘herrijst’ Baked Alaska van de Flavour Graveyard. Hoera!

ben en jerry's baked alaska

Baked Alaska ‘herrijst’ van de Ben & Jerry’s Flavour Graveyard

We maken overigens geen grapje – er bestaat écht een Ben & Jerry’s Flavour Graveyard waar oude Ben & Jerry’s smaken begraven worden. Deze begraafplaats is te vinden in Vermont, Amerika. Hier staat namelijk dé ijsfabriek van Ben & Jerry’s. De ‘overleden’ smaken krijgen in de Flavour Graveyard een mooi plekje met uitzicht op de ijsfabriek, inclusief een granieten grafsteen met – hoe kan het ook anders – een hilarisch opschrift.

Geen tijd om naar Amerika te vliegen? Dan is de Ben & Jerry’s Flavour Graveyard ook online te bezoeken, als je durft.

Vanaf 17 juni terug in de Nederlandse supermarkten

Maar goed, weer even terug naar de smaak Baked Alaska. Het ijs was vorige maand al in de Scoop Shop in Rotterdam te krijgen, maar ligt nu dus ook weer als pint van 500 ml in de winkels. Als je wilt weten of de smaak ook in een winkel bij jou in de buurt te vinden is, gebruik dan vooral deze handige Baked Alaska Store Locator.

En ken je de smaak helemaal (nog) niet? Dan raden we het al helemaal aan om nú naar de supermarkt te racen en Baked Alaska in je winkelmandje te gooien. Als je die marshmallow swirls eenmaal geproefd hebt, wil je niets anders meer. Pinky promise. 

baked alaska ben & jerry's

Meer over Ben & Jerry’s?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.