Redactie
Redactie Kooktips 18 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Met deze tip heb je altijd verse gember in huis

Verse gember: wij vinden het goddelijk in smoothies, soepen, Aziatische salades én (must try) in chocoladetaarten. Vers is deze pittige smaakmaker natuurlijk het lekkerste, maar het probleem is vaak dat de gember snel droog wordt. De tip: verse gember invriezen. 

Gember invriezen: zo simpel, maar je moet maar nét even weten dat het kan. Wij ontdekten een fijne truc waarmee je de gember in porties invriest. Maak een flinke hoeveelheid en je hebt voor wéken verse gember in huis.

Ook ideaal voor als je ziek bent, want verse gember is een top medicijn.

> Lekker met gember: Met dit gember-citroendrankje kom je gezond de herfst door

Verse gember invriezen
Bron: Culy.nl

Gember invriezen: zo doe je dat

Begin met schillen en raspen, spreid de gember vervolgens uit over een vel bakpapier. Je kunt bijvoorbeeld hoopjes maken ter grootte van een theelepel. Leg het vel op deze manier in de vriezer (bijvoorbeeld op een kleine bakplaat) en laat volledig hard worden.

Haal de bolletjes bevroren gember uit de vriezer en doe ze in een tupperware bakje. Vries opnieuw in en haal steeds één bolletje uit de vriezer als je het nodig hebt. Je kunt de gember op deze manier tot wel zes maanden bewaren!

Voor de meeste gerechten (stoofschotels, vispakketjes, roerbakschotels, smoothies) hoef je de gember niet eerst te ontdooien. Handig!

Wil je de gember gebruiken in bijvoorbeeld gemberkoekjes of een rauwe maaltijd? Haal de gember dan gewoon een paar minuten van te voren uit de vriezer. Enjoy!

Verse gember invriezen
Bron: Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.