Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Kooktips 5 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe maak je makkelijk potjes open zonder geknoei?

Je kent het wel, zit je helemaal lekker in je kookflow, alles onder controle, moet je het potje kikkererwten open maken. Vieze handen, nog spierpijn van de workout van gisteren, allemaal hele goede redenen om dat potje niet open te kunnen krijgen. Maar wat dan? Want die heerlijke #thestew van Alison Roman staat ondertussen wel aan te koeken. Een simpele oplossing: een elastiek!

Een potje openmaken zonder te knoeien

De theedoek is een bekend redmiddel om alsnog de deksel van een pot te krijgen, maar misschien is die net zo vies als je vingers. Maar zelfs met een schoon exemplaar lukt het niet altijd. Belangrijk is dat je niet wilt knoeien en daarnaast ga je ook niet de complete inhoud gebruiken van de pot, dus de deksel moet nog heel blijven.

Essentieel is dat je grip krijgt op de deksel – en wat is er dan een betere tip dan deze: een elastiek. Draai het elastiek om de deksel, precies om de rand en zorg dat hij lekker strak zit. Zet je handen op het elastiek, draai en je zult zien dat de deksel gelijk opengaat. Ready to cook!

Elastiek
Bron: Pexels

Nog meer tips om potjes open te maken

Er zijn nog meer tips die kunnen helpen om de deksel van een potje open te krijgen die we graag met je delen. Er is daarbij alleen geen garantie dat je de pot weer op een goede wijze kunt afsluiten. Het credo is dus: de potten moeten leeg.

  1. De welbekende theedoek
  2. Een gaatje prikken met onderkant van je mes in de deksel
  3. De deksel een tijdje onder de warme kraan houden.
  4. Een harde tik geven op de onderkant of de deksel een tik geven op een tafel.
  5. Met een achterkant van een vork of punt van een mes aan de zijkant lucht ertussen krijgen.

Snel en makkelijk etiketten verwijderen van potjes doe je zo

Potjes
Bron: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.