Emmo de Bie
Emmo de Bie Kooktips 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Mango snijden: dit is de beste (en makkelijkste) manier

Van zoete toetjes tot hartige salades, mango is niet meer weg te denken uit de keuken. Maar het snijden van deze tropische vrucht is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Met de volgende tips snijd jij die mango’s binnenkort als een pro!

Welke soort mango?

Een mango snijden begint bij het kiezen van de juiste soort mango. Onze favoriet is de zoete Pakistaanse mango. Deze ligt niet standaard in de supermarkt, maar gelukkig heeft Mooncake ze weten te vinden en zie je ze bij steeds meer toko’s. De Pakistaanse mango is niet alleen uitzonderlijk zoet, maar bevat ook geen draadjes. Dit zal het snijden ervan helpen.

Wij raden dus in de eerste plaats aan om zo’n Pakistaanse mango te scoren. Kun je die toch niet vinden? Kies dan sowieso een mango die goed rijp is. In een eerder artikel van ons kon je al lezen dat de kleur maar weinig zegt over de rijpheid van een mango. Het is vooral van belang dat de mango zacht terugveert als je ‘m indrukt. Is je mango nog niet rijp, bewaar ‘m dan met wat bananen (dit werkt ook voor tomaten!).

Pakistaanse mango
Bron: Unsplash

En nu, snijden!

Zodra je mango goed rijp is, is het snijden ervan kinderspel. Je moet vooral rekening houden met de grote ovaalvormige pit. Snijd aan beide kanten van de pit een zijkant van de mango af. Maak daarna met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees, net tot aan de schil. Nu kan je de helften makkelijk binnenstebuiten keren en zo alle blokjes vruchtvlees eraf snijden.

Daarna kun je nog overtollig vruchtvlees rondom de pit verwijderen. In onderstaande video leggen we je uit hoe je gemakkelijk een mango in blokjes snijdt:

Mango gesneden? Smullen maar!

Heerlijke recepten met mango in de hoofdrol:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.