Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 4 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo zorg je ervoor dat je eten niet uitdroogt in de magnetron

Er zijn van die dagen dat je blij bent dat je nog een restje eten hebt dat je alleen maar even hoeft op te warmen. Daar kan het makkelijkste recept nog niet tegenop, alleen: hoe zorg je ervoor dat je eten niet uitdroogt in de magnetron?

Niets zo onsmakelijk als een uitgedroogd stuk pizza of een droge brok stamppot. Wil je dit soort taferelen vermijden, dan kun je het beste deze tips opvolgen.

Zo zorg je ervoor dat je eten niet uitdroogt in de magnetron

Voeg vocht toe

De belangrijkste tip om te vermijden dat je eten zal uitdrogen, is het toevoegen van een vochtig element. Dit geldt voor welk gerecht dan ook (je kunt dit principe zelfs gebruiken om geklonterde bruine suiker te redden!), maar is met name doeltreffend bij gerechten die oorspronkelijk in water zijn gekookt. Denk aan pasta, rijst of gestoomde groenten.

Hoe voeg je dan een vochtig element toe? Dat kan door het gerecht af te dekken met een vochtige theedoek of door een glas water naast het gerecht te plaatsen. Een beetje extra water sprenkelen over het gerecht zelf kan natuurlijk ook.

Pas de sterkte van de magnetron aan

Bij de meeste magnetrons kun je instellen op hoeveel watt (W) de magnetron je gerecht opwarmt. Wil je vermijden dat je gerecht droog is, zet het wattage dan een tandje lager (dan wanneer je bijvoorbeeld een soepje zou opwarmen).

Een goede stelregel is dus: je kunt het gerecht beter wat langzamer opwarmen in plaats van kort en krachtig.

Ziezo, plof nu maar op die bank met je prakkie. Je hebt het verdiend.

Meer kooktips?

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat je eten niet uitdroogt in de magnetron
Sluiten