Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 23 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom je eieren met de staafmixer moet kloppen

Als het om handige keukentools gaat, raken we niet uitgepraat over de staafmixer. Hij helpt ons bij mayonaise-misère, staat ons bij tijdens super snelle slagroom-crises én blijkt nu ook nog eens te kunnen helpen bij het perfecte roerei. We kunnen niet meer zonder deze ondergewaardeerde sous in onze hobbykeukens en leggen je vandaag uit waarom je enkel nog eieren met je staafmixer wilt kloppen voor het roerei van je dromen.

Je weet wat je te doen staat: ná het lezen van dit artikel je staafmixer onder het stof vandaan halen en er eieren mee kloppen voor het perfecte roerei.

Eieren met staafmixer kloppen: meer lucht, meer ei, meer perfectie

De staafmixer is een ondergeschoven kindje in onze keukenlades. Wat zeggen we: in de chaos van onze ‘kruiden-tools-en-bakjes-lade’ ligt ‘ie ergens onder het cacaopoeder en tussen het paneermeel en de rozenknoppen. Juist: non-foodies noemen dat ook wel onder het stof. Zonde! Want de staafmixer helpt je altijd uit de brand. Dat blijkt ook weer nu we erachter zijn gekomen dat eieren met staafmixer kloppen zorgt voor het perfecte roerei.

De een zegt melk toevoegen, de ander draait zich dan om in z’n graf. De een klutst alleen eventjes met een vork, de ander heeft eierklutser á la Nigella Lawson. Maar na vandaag is enkel de staafmixer nog de juiste keukentool voor het perfecte roerei. Doordat hij zo snel op één plek ‘blitzt’ zorgt dat voor superkleine luchtbelletjes. En die luchtbelletjes zorgen weer voor het perfecte roerei.

eieren met staafmixer kloppen stock unsplash
Bron: Unsplash

Zo maak je het perfecte roerei met de staafmixer

Hoe ga je dan te werk met die oh-zo-handige staafmixer? Doe de eieren in de beker die je bij je staafmixer hebt gekregen. We kunnen ons voorstellen dat je die niet meer hebt, want wanneer doe je óóit iets met die hoge beker? Je kunt daarom ook een maatbeker gebruiken.

En dan is het makkelijk. Kies ervoor of je wel of geen scheutje melk of room toevoegt en mixen maar. Eieren met de staafmixer kloppen is kinderspel. Klop tot het goedje dikker oogt en vooral veel luchtbelletjes heeft. Dan is het klaar om te gebruiken. Uiteraard heb je van tevoren je pan alvast opgewarmd met een klontje boter.

Andere levensreddende toepassingen voor de staafmixer

We raken niet uitgepraat over de staafmixer (dit is trouwens naar ons idee de beste staafmixer die je kunt kopen). Hij helpt ons namelijk zó goed in de keuken. Echt een sous die niet in de weg kan staan. Wil je supersnel slagroom opkloppen? Staafmixer it is. Doe je slagroom in een maatbeker, zet de staafmixer erin en kloppen maar. Binnen 30 seconden heb je perfecte slagroom.

Ook zelf mayonaise maken is kinderspel met de staafmixer. Want waar zelf mayonaise maken voor velen een nog erg intimiderende klus is, lachen wij erom.

Wil je nu helemaal vloeken in de kerk? Maak dan ook eens je guacamole of andere salsa’s met de staafmixer. Binnen no-time heb je de perfecte sauzen en salsa’s voor bij je diners. Zo’n guacamole of salsa maken in een vijzel is natuurlijk erg idyllisch, maar als puntje bij paaltje komt is snelheid soms ook cruciaal.

Andere manieren om je staafmixer te gebruiken:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.