Redactie
Redactie Inspiratie 7 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Zo kweek je zelf knoflookbieslook uit teentjes knoflook

Knoflookbieslook zijn de steeltjes die groeien uit knoflooktenen. Een mildere variant en lekker fris van smaak, heerlijk door bijvoorbeeld een (knoflook)saus, bij een stukjes vlees of vis, door salades of door een omelet of roerei. Simply Daily Recipes legt ons uit hoe je heel gemakkelijk, zelf knoflookbieslook kweekt.

Je kweekt het pittige broertje van de bieslook door een paar tenen in een glazen kommetje of kop te leggen met een klein laagje water. Hierbij is het belangrijk dat je echt maar een klein beetje water toevoegt, want anders kunnen de teentjes beginnen te rotten. En je begrijpt: dat willen we niet.

Na al een paar dagen zie je dat er worteltjes beginnen te groeien en de eerste groene steeltjes springen bijna uit de witte knoflooktenen. Na een dag of vier vijf is de kans groot dat de bieslook een centimeter of 5-8 lang is, en dit is het punt dat je kan beginnen met oogsten. Zorg ervoor dat je maximaal twee derde van de steeltjes afknipt met een scherpe schaar, zodat de steeltjes nog genoeg licht kunnen opvangen om verder te groeien.

Uiteindelijk kunnen de steeltjes zo’n twintig centimeter lang worden. Hierbij is het wel de truc om, om de paar dagen het water te verversen. Succes!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.