Redactie
Redactie Inspiratie 7 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Ben & Jerry’s maakt ijs geïnspireerd op Amerikaanse steden

Ben & Jerry’s staat bekend om hun legioen aan ijssmaken, de één nog lekkerder dan de ander. Continu zijn ze bezig met het ontwikkelen van nieuwe smaakexplosies en om het nóg iets specialer te maken zijn ze de uitdaging aangegaan om vijf Amerikaanse steden te vertegenwoordigen in elk een eigen ijssmaak.

De vijf steden zijn Portland, Seattle, Washington D.C., New York City en San Francisco en om er achter te komen hoe elke stad smaakt, vragen ze klanten online te stemmen op ingrediënten. De website biedt de keuze uit steeds twee ingrediënten die samengaan met verschillende stereotypes uit de stad. Zo kun je bij bijvoorbeeld Portland kiezen uit Griekse frozen yoghurt of ijs, chocolade of vanille, caramel of fudge en bosbessen of kersen.

Hoewel stemmen via de website kan, maken ze ook veel gebruik van social media en kunnen deelnemers stemmen door bijvoorbeeld in te checken op Foursquare of foto’s te nemen met Instagram. Inwoners kunnen dan bijvoorbeeld kiezen tussen kaneel of koffie door foto’s te uploaden van het Pioneer Courthouse Square of Powell’s City of Books.

Stemmen kan tot en met 28 juli, maar het ijs zelf zal helaas slechts één dag te proeven zijn op 10 augustus tijdens een lokaal evenement in de VS. Wellicht is het een idee om zelf aan de slag te gaan?

Wat denken jullie, reflecteert frozen yoghurt met aardbeien en witte chocolade Amsterdam beter, of gaan we voor vanille ijs met salted caramel en stukjes brownie?

B&J3

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.