Vis bestellen op maandag, wel of niet een goed idee?

In zijn bestseller Kitchen Confidential riep Anthony Bourdain al zijn lezers op om nooit op maandag vis te bestellen in een restaurant.

De reden is simpel: (de meeste) visboeren doen geen leveringen in het weekend, dus de kans dat je op maandag een kakelvers visje zit te eten is nihil. Maar… is dit 16 jaar na uitgave van zijn boek nog steeds het geval?

In deze video komt Anthony Bourdain terug op zijn eerdere uitspraak, die tot groot verdriet van veel restaurateurs bij heel veel mensen is blijven hangen. Vis bestellen op maandag is toch helemaal okee (althans in Amerika!).

De tijden zijn veranderd sinds Bourdain zijn boek 16 jaar geleden schreef. Zowel de consument als restaurateur vraagt naar producten van hogere kwaliteit en de markt moet hier op reageren.

Bourdain geeft wél aan dat het misschien niet het beste idee is om op maandag de Irish pub binnen te lopen en een portie mosselen te bestellen. Maar dat zouden wij op een dinsdag of woensdag ook niet zo snel doen…

Vis lekker wel op maandag eten

Stock Nigiri sushi

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!