Culy
Culy Inspiratie 7 augustus 2014

Xamaleón: dit ijsje verandert van kleur als je eraan likt

In de Spaanse kustplaats Blanes verwacht je waarschijnlijk geen culinaire hoogstandjes. Maar dit Xamaleón-ijsje, dat van kleur verandert terwijl je ervan eet, is wél bijzonder.

Het tutti-frutti ijsje koop je bij ijssalon IceXperience in Blanes en bevat aardbeien, cacao, amandelen, banaan, pistache, vanille en karamel. Op het eerste gezicht een doodgewoon bolletje ijs, maar zodra je eraan begint te likken verandert de blauwe kleur in tinten paars en roze.

Het ijsje werd bedacht door de Spaanse natuurkundige Manuel Linares. Manuel liet zich inspireren door het glow-in-the-dark-ijsje Lick Me I’m Delicious, dat vorig jaar werd uitgevonden. Dat ijs werd gemaakt met een toevoeging van kwallenproteïnen die zorgen voor oplichting.

1385451_610038722367882_2102511850_n
Bron: Facebook

Hoe het kan dat het ijsje van Manuel Linares van kleur verandert? Dat heeft iets te maken met de verandering van temperatuur en zuurgraad wanneer je van het ijsje eet. Maar wat precies het geheim is, houdt Manuel voor zichzelf. Zou het iets te maken kunnen hebben met het DNA van een kameleon…?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Xamaleón: dit ijsje verandert van kleur als je eraan likt
Sluiten