Redactie
Redactie Inspiratie 7 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Glow-in-the-dark ijs voor €150: het duurste dessert ter wereld?

Eetbaar glow-in-the-dark ijs? Jep, je leest het goed! Deze ijsjes, gemaakt door meester ijsjesmaker Charlie Francis, bevatten een bepaald proteïne dat licht geeft wanneer je eraan likt. Bizar! 

Charlie Francis, eigenaar van Lick Me I’m Delicious, maakt al jaren de meest bizarre soorten ijs (lees: rosbief en cheddar cheese) en kwam op het idee toen hij een artikel las over bepaalde lichtgevende kwalsoorten. Hij raakte meteen gefascineerd door het onderwerp en kwam er vrij snel achter dat een labratorium in China een synthetische vorm van deze proteïnen maakt. Francis nam contact met ze op en niet veel later kreeg hij de eerste lading van het product.

Hoewel het misschien niet zo klinkt, zijn de ijsjes alles behalve gevaarlijk. De proteïnen worden namelijk vrijwel meteen door je lichaam afgebroken, nog voordat ze in je bloed belanden.

Of de bolletjes ijs in de supermarkt komen te liggen, lijkt ons vrij onwaarschijnlijk. Doordat de gebruikte proteïnen nog maar net op de markt zijn, kost een bolletje al gauw zo’n €150,-. Zou jij het ervoor over hebben?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.