Redactie
Redactie Culinair nieuws 9 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Er komt een kroketten-restaurant in Amsterdam: Wilde Kroketten

Wilde Kroketten is een ambachtelijk bedrijf in Amsterdam, gerund door vader Ad en zoon Steven Poppelaars. Ze maken al een paar jaar bijzonder goede kroketjes, maar beter nieuws: binnenkort openen ze een eerste kroketten-restaurant!

De heren Poppelaars vinden dat kroketten tot ons nationaal culinair erfgoed behoren en dat we daar trots op mogen zijn. Hun zaak, Wilde Kroketten, wordt dan ook het eerste Amsterdamse restaurant waar de kroket in het zonnetje staat.

Wat kunnen we verwachten van Wilde Kroketten?

Begin juni gaat de zaak open in Amsterdam, aan de Danzigerkade 27 in Amsterdam, zo schrijft Het Parool. Er zullen zo’n 20 soorten kroketten te proeven zijn: “Van garnalenkroket, tot krabkroketten, vleeskroketten en ook heel veel vegetarische kroketten,” aldus Ad Poppelaars.

De tent zal twee verdiepingen tellen: een café voor lunch en borrel beneden, en een heus restaurant boven, waar vijfgangen-diners worden geserveerd (uiteraard met de kroket in de hoofdrol). Ook krijgt Wilde Kroketten een terras. Perfect voor garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie en een goed glas wit, vinden wij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.