Redactie
Redactie Inspiratie 2 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

WikiBar in Parijs serveert producten met eetbare verpakkingen

In de WikiBar in Parijs is iets bijzonders aan de hand: hier kun je namelijk eten bestellen met eetbare verpakkingen. Geen plastic folie en doorzichtige bakjes, maar alleen maar eten dat je écht volledig kunt opeten.

Het café is de eerste stap richting de keten WikiBars, aldus oprichter en hoogleraar aan Harvard David Edwards. Op de kaart staan producten die zijn ontwikkeld door WikiPearl (eveneens opgericht door Edwards), een bedrijf dat naar eigen zeggen ‘heerlijk eten verpakt door de natuur’ serveert.

Voorbeelden van gerechten zijn ijsjes die niet smelten wanneer je ze aanraakt, yoghurt die je kan eten zonder lepel en kazen die niet in folie hoeven te worden verpakt. Naast dat je de gerechten ter plekke kunt opeten, is het ook mogelijk ze mee naar huis te nemen in uiteraard biologisch afbreekbare tasjes.

wiki2wiki

Erg bijzonder als je het ons vraagt, en ook het doel is niet mis: het aanbieden van ecologisch verantwoordelijk eten en tegelijkertijd de vervuiling door alle verpakkingen tegen te gaan.

Momenteel is er nog maar één filiaal geopend, maar de ambities zijn hoog. Binnenkort zal de tweede bar zich openen aan de andere kant van de oceaan in Massachusetts en staan er aardig wat pop-ups en mobiele bars op de kalender. Houd de website in de gaten voor meer actuele informatie.

WikiBar
4 rue du Bouloi, Parijs

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.