Redactie
Redactie Inspiratie 28 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

WiFi & Wafels: dit zijn de beste hotspots om te werken in Utrecht

In deze nieuwe rubriek op Culy.nl verzamelen we de beste plekjes door heel Nederland waar je urenlang met je laptop kunt zitten werken (of video’s bekijken, door recepten scrollen…). Voorwaarden zijn dat de WiFi gratis is, de koffie goed gezet en je er een keur aan heerlijkheden kunt bestellen om je maag mee te temmen. Na Amsterdam is vandaag Utrecht aan de beurt. 

De Klub

Het is fijn toeven bij De Klub, waar de taartjes warm uit de oven komen en het schuim op de cappuccino’s zacht als wolken voelen. De Klub is gevestigd in een industrieel pand (genaamd Vechtclub XL) dat ook ruimte biedt aan flexwerkplekken en presentatieruimtes voor ondernemers.

Naast de flexplekken kun je dus ook gewoon met je laptop aan het werk gaan bij de Klub, waar je de hele dag door kunt genieten van een ontbijt, lunch, lekkers en diner.

De Klub – Europalaan 2b

Broei

Broei is een fijne plek waar je komt om te genieten, te werken of allebei. Dinsdag tot en met zondag zijn ze open en vanaf donderdag serveren ze ook ‘s avonds lekker en betaalbaar eten.

Of je nu binnen zit of in de tuin, alleen of samen: Broei is altijd fijn.

Broei – Oosterkade 24

Buurten

Buurten wordt ook wel ‘de huiskamer van Utrecht-Oost’ genoemd. Hier is iedereen welkom, van jong tot oud en van solo werker tot vriendengroep. Het menu is gevarieerd en voor ieder is er wat wils, inclusief fijne prijzen en altijd vriendelijke bediening.

Inmiddels zijn er twee locaties: een in Utrecht-Oost en één vlakbij Kanaleneiland. Op de kaart vind je ontbijtjes, burgers, tosti’s, belegde broodjes, salades en heerlijke zoetigheden.

Buurten – Burgemeester Reigerstraat 61 & Kanaalweg 91

STAN & CO

Als wij werken op locatie is er voor ons niet zo fijn als een leestafel waar iedereen de hele dag door aanschuift. STAN & CO is hiervoor de ideale plek en zeker de broodjes zijn een aanrader om te bestellen.

Om maar even iets te roepen: pulled pork van de Spaanse Jospergrill met zuurkool! Als je daar niet productief van wordt, dan weten wij het ook niet meer… Overigens zijn de cocktails ook zeker een aanrader, dus blijf vooral totdat de 5 in de klok zit en geniet ervan!

STAN & CO – Ganzenmarkt 16a

The Village Coffee

Gaver wordt het niet dan bij de tweede vestiging van The Village Coffee: hier werk je namelijk in de voormalige gevangenis Wolvenplein! De ruimte is prachtig groot en licht, en door de open keuken voelen we ons alleen maar meer op onze plek.

Uit de keuken komen gerechten met invloeden uit Noord-Amerika, Korea en Mexico. En met de koffie zit ook wel snor, want in 2013 werd de eerste locatie uitgeroepen tot beste koffiezaak van Nederland.

The Village Coffee – Wolvenplein 27

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.